Έρευνες δείχνουν οτι ομοφοβικά άτομα έλκονται από άτομα του ιδίου φύλου και αρνούνται να το παραδεχτούν

09/04/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Σύμφωνα με ψυχολογικές έρευνες που θα δημοσιευτούν τον επόμενο μήνα ο ισχυρισμός οτι ομοφοβικά άτομα έλκονται από άτομα του ιδίου φύλου και αρνούνται να το παραδεχτούν αποκτά βάση. H Έρευνα που θα δημοσιευτεί στο Journal of Personality and Social Psychology, από επιστήμονες από Ν.Υόρκη, Έσεξ και Καλιφόρνια περιλαμβάνει αποδείξεις οτι οι gay άντρες και οι λεσβίες θυμίζουν στα ομοφοβικά άτομα τους εαυτούς τους, δημιουργώντας ένα αντιδραστικό ξέσπασμα και φόβο. Η έρευνα επίσης καταδεικνύει οτι η ρίζα του προβλήματος είναι στις ομοφοβικές συμπεριφορές με τις οποίες μεγάλωσαν ως παιδιά.

Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 160 ατόμων από την Αμερική κια τη Γερμανία και μέτρησε διαφορές μεταξύ αναφορών για τη σεξουαλικότητα του καθενός/καθεμιάς σε αντιδιαστολή με το πως τα άτομα αντιδρούν σε εικόνες που αφορούν σε ομοφυλοφιλία/ετεροφυλοφιλία. Επίσης σε οικογενειακό ιστορικό σε σύνδεση με εικόνες με Gay & str8 ζευγάρια. Οι μετρήσεις έγιναν σε συνειδητό και υποσυνείδητο επίπεδο.

Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι πως η έρευνα αυτή μπορεί να φωτίσει το γιατί τόσο μεγάλο μέρος του bullying και εγκλημάτων μίσους κατευθύνεται κατά της LGBT κοινότητας.

 πηγή: pinknews.co.uk

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!