Η απάντηση της Θετικής Φωνής στα λεγόμενα Λοβέρδου / Χρυσοχοΐδη:

06/04/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

Η επιδείνωση των υπηρεσιών υγείας είναι η πραγματική ‘υγειονομική βόμβα’

Δυστυχώς χωρίς έκπληξη ενημερωθήκαμε για την επίσχεση εργασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Π.Γ. Νοσοκομείου Αττικόν, κάτι που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δυσμενών εξελίξεων στο χώρο των υπηρεσιών υγείας που επηρεάζουν άμεσα όλους όσους εξαρτώνται από αυτές τις υπηρεσίες και ειδικά τους χρόνια πάσχοντες όπως οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV.
Η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας έχει πάρει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις και είναι εμφανής σε όλα τα στάδια της παροχής υπηρεσιών υγείας: υποστελέχωση των μονάδων, ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό από σύριγγες ως αντιδραστήρια εξετάσεων και από απλά φάρμακα ως αντιρετροϊκά, νοσηλευόμενοι με ράντζα σε διαδρόμους, απλήρωτο ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Ειδικά για τις εξετάσεις των CD4 κυττάρων –μια εξέταση που προβλέπεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες ΚEΕΛΠΝΟ και ECDC να διενεργείται τουλάχιστον κάθε έξι μήνες για όλους τους οροθετικούς- ο σύλλογός μας έχει καταγράψει την συστηματική (ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης) ή περιστασιακή (Αττικόν, Ευαγγελισμός) έλλειψη των σχετικών αντιδραστηρίων και έχει παρέμβει όχι πάντα με τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Οι προειδοποιήσεις περί ‘υγειονομικών βομβών’ δεν μπορούν να θεωρηθούν ειλικρινές ενδιαφέρον για την δημόσια Υγεία όταν η κακοδιαχείριση των πόρων από διοικήσεις που αδυνατούν να δώσουν λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα και η σοβαρή υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας μας βάζουν βαθύτερα σε ένα φαύλο κύκλο. Με έναν κοντόφθαλμο τρόπο παραβλέπουν ότι μια υποβάθμιση των συνθηκών παρακολούθησης των ανθρώπων που ζουν με HIV θα συνεπάγεται και μία ‘οικονομική βόμβα’ σύντομα.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, τους ανθρώπους που έμπρακτα και καθημερινά δείχνουν τη μέριμνά τους για τους οροθετικούς συχνά υπερβαίνοντας τον εαυτό τους.
Η Θετική Φωνή εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις επιπτώσεις που ήδη έχει αυτή η κατάσταση στους ανθρώπους που ζουν με HIV και την αγωνία της για το μέλλον και την επιβίωσή τους.

 

 πηγή: http://positivevoicegr.blogspot.com/2012/04/5-2012.html

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!