Αυτοκτονεί λίγο πριν την κυκλοφορία του βιβλίου του…για την ευτυχία

05/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Bob Bergeron τα είχε όλα για να επιτύχει. Πετυχημένος ψυχοθεραπευτής, όμορφος, ταλαντούχος και μόλις είχε ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου του. Λίγες όμως εβδομάδες πριν το βιβλίο-οδηγός του κυκλοφορήσει αυτός επέλεξε να αυτοκτονήσει. Την ιστορία του τη διαβάσαμε σε ένα πρόσφατο άρθρο των New York Times.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Bob Bergeron είχε καταφέρει να γίνει ένας από τους διασημότερους ψυχοθεραπευτές στους gay κύκλους της Νέας Υόρκης. Στο ιατρείο του στο Manhattan, βοηθούσε ασθενείς να διώξουν το άγχος που είχαν, μεταξύ άλλων λόγω της κρίσης των σαράντα. Πρόσφατα μάλιστα είχε ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου-οδηγού του με τίτλο The Right Side of Forty: The Complete Guide to Happiness for Gay Men at Midlife and Beyond (« Η θετική όψη των σαράντα: Ο οδηγός για ευτυχία στους gay άνδρες »).

Λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του βιβλίου-οδηγού, ο 49 ετών Bob Bergeron επέλεξε να αυτοκτονήσει. Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Chelsea στις αρχές Ιανουαρίου. Σε ένα αντίτυπο του βιβλίου του είχε γράφει ένα σημείωμα για τους οικείους του στο οοίο ανέφερε μεταξύ άλλων «Αυτό το βιβλίο είναι ένα ψέμα γραμμένο με ψεύτικες πληροφορίες».

Στο άρθρο τους οι New York Times αναφέρουν ότι είχε μεγάλο αγχός με την κυκλοφορία του βιβλίου του. Ο πρώην σύντροφος του αναφέρει « Ήλπιζε να γνωρίσει επιτυχία με τον οδηγό του (…) ήλπιζε να τον καλέσει η Oprah. (…) Πιστεύω ότι κατάλαβε ότι ίσως όλα όσα περίμενε να μην γίνονταν». Πολλοί φίλοι του μιλούν για την απομόνωση του και το ότι είχε ελάχιστους φίλους.

Μετά την αυτοκτονία του Bob Bergeron, ο εκδοτικός οίκος επέλεξε να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!