Η Sharon Stone προτρέπει την καθολική εκκλησία να «ανοίξει τις πόρτες της» στα ΛΟΑΤΚ+ άτομα

22/07/2021
από
Sharon Stone
Sharon Stone

Η Sharon Stone προέτρεψε την καθολική εκκλησία να «ανοίξει τις πόρτες της» στα ΛΟΑΤΚ+ Καθολικά άτομα, σε μια εκπληκτική παρέμβαση.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, η ηθοποιός χαρακτήρισε τον Πάπα Φραγκίσκο υποστηρικτή της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας, που πολεμά ενάντια στις καταπιεστικές δυνάμεις στο Βατικανό.

Sharon Stone
Sharon Stone

«Στον γκέι γάμο, σε παιδοθεσίες για μονογονείς, σε διάφορα μέτωπα, θέλω να πω: Ακούστε τον Πάπα σας, και σεβαστείτε τον!» είπε η Stone είπε στο Φεστιβάλ των Καννών.

Συνέχισε: «Η εκκλησία πρέπει να ανοίξει τις πόρτες της στους Καθολικούς ΛΟΑΤΚ ανθρώπους και η curia (κεντρική διοίκηση του Βατικανού) πρέπει να δεχτεί τις οδηγίες αυτού του Πάπα που είναι υπέροχος.»

«Ο Θεός τον έστειλε σε αυτούς, άκου τον Θεό», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Religion News Service.

Η Sharon Stone πιστεύει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι «καλός άνθρωπος»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sharon Stone μίλησε υπέρ του Πάπα Φραγκίσκου – τον Απρίλιο του 2020, εξέφρασε την υποστήριξή της στον Πάπα, αποκαλώντας τον «καλό άνθρωπο, με κοινή λογική.»

Κι ενώ η Stone φαίνεται να πιστεύει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι υπερασπιστής της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, η αλήθεια είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτήν.

Ο Πάπας ήταν σε πρωτοσέλιδα παγκοσμίως το 2013 όταν έθεσε το ερώτημα: “Ποιος είμαι εγώ να κρίνω;” σε σχέση με τους γκέι ιερείς.

Έχει, επίσης, κερδίσει τον έπαινο για τις προσπάθειές του. Τον Ιούνιο, απέδωσε φόρο τιμής στον ιερέα υπέρμαχο των ΛΟΑΤ+ διεκδικήσεων, James Martin, για τον «ποιμαντικό του ζήλο.» 

Τον Σεπτέμβριο του 2020, προέτρεψε τους γονείς να αγαπήσουν τα ΛΟΑΤ+ παιδιά τους, όπως είναι, «επειδή είναι παιδιά του Θεού.»

Ωστόσο, το Βατικανό δεν έχει αλλάξει ποτέ από τις αντι-ΛΟΑΤ διδασκαλίες του υπό την ηγεσία του. Το 2019, η Εκκλησία του Βατικανού εξέδωσε δήλωση για την Καθολική Εκπαίδευση, που επιβεβαίωνε την αντίθεση της εκκλησίας προς τις τρανς ταυτότητες.

«Η θεωρία του φύλου (ειδικά στις πιο ριζοσπαστικές μορφές της) μιλά για μια σταδιακή διαδικασία από-φυσικοποίησης, δηλαδή μια απομάκρυνση από τη φύση», ανέφερε το αμφιλεγόμενο έγγραφο.

Υπήρξε μία εκτεταμένη αγαλλίαση μεταξύ των ΛΟΑΤ+καθολικών στα τέλη του περασμένου έτους, όταν αναφέρθηκε ευρέως ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει την υποστήριξή του στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ωστόσο, το Βατικανό απάντησε, ότι τα σχόλιά του είχαν «παραλλαχθεί» και ότι χαρακτηρίζονταν από έλλειψη «κατάλληλης συζήτησης.»

Τον Μάρτιο, η Εκκλησία του Βατικανού για το Δόγμα της Πίστης (CDF) εξέδωσε μια νέα επεξηγηματική σημείωση που απαγόρευε στους ιερείς να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια.

Η κίνηση καταδικάστηκε ευρέως από προοδευτικούς Καθολικούς, με πολλούς να χαρακτηρίζουν την κίνηση ως περιττή και σκληρή.




Δες και αυτό!