Αγόρι μόνο ψάχνει

11/02/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

by Daemian

 

Είσαι τέλειος; Χωρίζουμε!

 

Είσαι το αγόρι με το τέλειο σώμα;

Είσαι ο άνδρας που νοιάζεται σε βάθος για τον σύντροφο του και το δείχνει;

Είσαι όλα τα παραπάνω;

Ε τότε είσαι τέλειος…

Χωρίζουμε!

 

Μερικές μέρες μετά τις γιορτές, το νέο έτος με βρίσκει με τους φίλους μου σε γνωστό μαγαζί στην πλατειά της Αγίας Ειρήνης να μιλάμε για τους στόχους της καινούριας χρονιάς και να κοντράρουμε τις γνώσεις μας στο Trivial Persuit.

Επειδή είμαι εντελώς αγεωγράφητος και εδώ και 5 γύρους δεν έχω σταυρώσει την σωστή απάντηση για το μπλε πιτάκι (ναι ναι το μπλε πιτάκι στο Trivial Persuit είναι για τη Γεωγραφία) έχω αρχίζει να χάνω κάθε ενδιαφέρον για το παιχνίδι και χαζεύω τον κόσμο τριγύρω, καθώς ο Θ. μου υπενθυμίζει ότι πρέπει επιτέλους να πατήσω στο γυμναστήριο που εδώ και καιρό πληρώνω μάταια.

 

Τον κοιτάζω με χαζεμένο βλέμμα, καθώς το μυαλό μου θυμίζει σε μια εικαστική του έκδοση με πίνακα του Jackson Pollock από τη συνεχή πληροφόρηση γνώσεων του παιχνιδιού, τις δικές μου σκέψεις και την απίστευτα δυνατή μουσική που έχει βάλει σκοπό να μας βουλώσει τα στόματα και να κοιταζόμαστε σαν υπνωτισμένοι.

 

«Πάντως πιστεύω ότι ο Γ. πέφτει πολύς για τον Φ.» διακόπτει τον παρανοϊκό ειρμό των σκέψεων μου ο Δημήτρης και συνεχίζει λέγοντας πόσο τέλεια συμπεριφέρεται ο Γ. στον Φ. και πόσο δεν εκτιμάται η συμπεριφορά του.

 

Οι σκέψεις μου τρέχουν στον Γ. και τον φέρνω μπροστά μου για μια αναλυτική εξέταση: επαγγελματικά πετυχημένος (check√), γυμνασμένος (check√), έξυπνος (check√), όμορφος (check√), προστατευτικός (check√), συναισθηματικά ισορροπημένος (check√). Άρα ο τέλειος γκόμενος!!!

 

«-6! Που βρίσκεται ο Αστακός;» με ρωτάει ο Θανάσης.

«Δίπλα στο Καβούρι;»

« Στην Αιτωλοακαρνανία βρε ζώον»

 

Του ρίχνω ένα περιφρονητικό βλέμμα και συνεχίζω τις σκέψεις μου…

Αν όμως ο Γ είναι ο Mr. Perfect γιατί ο Φ. μας έχει πρήξει ότι δεν είναι και πολύ ευχαριστημένος; Μήπως τελικά όλα αυτά που μέχρι τώρα συνέθεταν τον τέλειο άντρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά αστικοί μύθοι;

 

«-4! Ποια είναι η βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης:»

« Το Όσλο!»

«Ναι καλά! Το Ρέικιαβικ βρε άσχετε!»

 

Αν λοιπόν δεν υπάρχει ο Mr. Perfect μήπως είμαστε όλοι μας θύματα μιας καλοστημένης συναισθηματικής πλεκτάνης που σκοπό έχει την υπερκατανάλωση τσιγάρων, ποτών και άλλων Αγάθων στην ανάγκη μας να συναντήσουμε το τέλειο ταίρι;

 

«-2! Που είναι η λίμνη Βικτώρια»

« Στην Αμερική;»

«Μαλάκα είσαι απαράδεκτος! Στην Αφρική είναι!»

 

Μια ώρα αργότερα επιστρέφω στο σπίτι καταβεβλημένος από την πανηγυρική μου ήττα και σκεπτόμενος ότι το τέλειο ταίρι είναι ένας πετυχημένος συνδυασμός ενθουσιασμού, έρωτα και ελπίδας, όπου το δοχείο είμαστε όλοι οι singles του κόσμου που αποζητούμε την αιώνια αγάπη σε κρίσεις ανασφάλειας.

 

Και για να το πάρουμε πιο αναλυτικά βρε αδερφέ, αν πάρεις μεμονωμένα όλα τα στοιχεία που κάνουν τον Μπάμπη, τον Γιάννη ή ακόμα και τον Βρασίδα να φαντάζει στα μάτια μας Mr. Perfect, τότε θα καταλάβεις ότι όλα είναι ένας μύθος.

 

Παράδειγμα Πρώτον: Ο Mr. Perfect είναι επαγγελματικά πετυχημένος!

Ναι ξέρω ότι εδώ θα διαφωνήσετε! Και εγώ διαφωνώ αλλά ισχύει ότι ένας επαγγελματικά πετυχημένος άνθρωπος φαντάζει στα μάτια όλων πιο ισχυρός ακόμα και αν δεν είναι. Αλλα και να είναι τι να το κανείς; Να τον βλέπεις μόνο κάθε Σουκού, γιατί τις υπόλοιπες μέρες θα ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο με αναφορές και budgets; Και κάτσε εσύ να περιμένεις τον καριερίστα της καρδιάς σου να σε πάρει τηλέφωνο στις 12 το βράδυ για να σου πει ότι σε σκέφτεται, ότι είναι πτώμα και άντε καληνύχτα! Άσε που κάθε φορά που θα ακούς για βραδινά meetings θα πετάγεσαι στο ταβάνι σαν την κατσαρίδα από την ανασφάλεια!

 

Παράδειγμα Δεύτερον: Ο Mr. Perfect είναι γυμνασμένος!

Πέστε να με φάτε! Αλλά για να μην παρεξηγηθώ να ενημερώσω ότι μιλάμε για τον ιδανικό Mr. Perfect. Άλλωστε πέρα από τον χαρακτήρα όλοι δεν θα θέλαμε η σχέση μας να είναι και λιγάκι γυμνασμένη; (Τα τούμπανα εξαιρούνται). Έλα όμως που σου σκάει το γυμνασμένο μπούμερανγκ γιατί αποφασίζει ο καλός σου να πάει γυμναστήριο και εκεί ξεκινάει το μαρτύριο. Γιατί 2 ώρες την ημέρα μετά τη δουλειά του θα προτιμήσει το gym αντί για σένα. Δυο μήνες μετά που θα αρχίσει να παίρνει τα πάνω του θα αρχίσει να σου τη λέει για το δικό σου σώμα και επίσης θα ξεκινήσει τα κλισέ του στυλ: «Βρε μωρό μου θα την φας αυτή την τάρτα βραδιάτικα; Τζάμπα θερμίδες είναι..». Έξαλλο θα σε κάνει! Άσε τα γκομενάκια του γυμναστηρίου που παραμονεύουν σαν τους κροκόδειλους την αντιλόπη στην όχθη του ποταμού. For the record, η αντιλόπη είναι ο γκόμενος σου (!).

 

Παράδειγμα Τρίτον: Ο Mr. Perfect είναι έξυπνος!

Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο και θεμιτό από όλους. Αλλά πόσο έξυπνος πια και αυτός ο χριστιανός; Υπάρχει το έξυπνος που επικοινωνούμε σε νορμάλ επίπεδα και το έξυπνος δε καταλαβαίνω τι μου λες γιατί δεν μπορώ να πιάσω τον τρόπο σκέψης σου. Φαντάσου τώρα να έχεις τον απόλυτο γκόμενο, ο οποίος είναι και έξυπνος και σου μιλάει και εσύ τον κοιτάς σαν χάπατο που δεν ξέρει που παν τα τέσσερα. Δεν θα νοιώσεις άσχημα; Βαλε και την προοπτική να σου φέρει στην παρέα και τους αντίστοιχα έξυπνους φίλους του! Τη Λόλα από τη φωτιά ποιος θα τη βγάλει; Αυτοί θα λένε τα δικά τους, εσύ θα κοιτάζεις το ντουβάρι, οπότε… κάρβουνο η Λόλα.

 

Παράδειγμα Τέταρτον: Ο Mr. Perfect είναι όμορφος!

Ναι είναι! Γιατί αν δεν ήταν ούτε που να τον φτύσεις αγαπημένε και το ξέρεις. Το θέμα είναι πόσο όμορφος, γιατί αν είναι μοντέλο του Armani (για την κολεξιόν underwear 2012 συγκεκριμένα) την πάτησες καλό μου παιδί! Η ανασφάλεια θα χτυπήσει κόκκινο! Θα μπαίνετε σε ένα μαγαζί και θα κοιτάζουν όλοι αυτόν και εσύ θα είσαι το ταπεινό χαμομηλάκι από δίπλα του. Και μη μου πεις ότι σου αρέσει να αρέσει ο γκόμενος σου και είσαι άνετος γιατί όταν θα έρθει ο επίσης κούκλος αντίζηλος και θα τον καλοκοιτάξει είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα κωλώσεις.

Και άντε σου λέω ότι δεν κάνει πασαρέλα το αγόρι. Είναι όμως όμορφος και το ξέρει. Ξέρεις βρε αθώο μου προβατάκι τι ανασφάλειες έχουν και πόση επιβεβαίωση χρειάζονται τα ωραία αγόρια για να νοιώθουν ότι η μπογιά τους περνάει ακόμα; Που πας ξυπόλυτος βρε πουλάκι μου με τον καλλονό; E; E;

 

Παράδειγμα Πέμπτον: Ο Mr. Perfect είναι προστατευτικός!

Και καλά κάνει και είναι αγαπημένε μου. Γιατί θέλεις και εσύ να κουρνιάσεις στην αγκαλιά του και να μη σε νοιάζει τίποτα για μερικές ώρες που θα είστε μόνο η δυο σας. Μακριά από την αστική ζούγκλα. Που θα του μιλήσεις και θα είναι εκεί για σένα, θα σε νοιαστεί, θα σε παινέψει και θα νοιώσεις μοναδικός! Και μετά θα σηκωθείς για να πας σπίτι σου και θα σου πει ότι θέλει και άλλες αγκαλιές. Και θα κάτσεις άλλο ένα μισάωρο και θα κοιμάσαι όρθιος αλλά εκεί αυτός να σε προστατέψει. Και την επόμενη μέρα, όπως και κάθε μέρα θα σε παίρνει 12 τηλέφωνα και θα σου στέλνει 30 μηνύματα για να σου λέει πόσο σε νοιάζεται και που είσαι και με ποιους είσαι. Και τσατάλια τα νεύρα σου γιατί δεν θα μπορείς να ανασάνεις. Και αυτός εκείίίίί προστατευτικός και δώστου εσύ να του λες ότι σε πνίγει η αγάπη του και αυτός να σου δημιουργεί ενοχικά συμπλέγματα ότι δεν τον θέλεις! Ουφ κουράστηκα… Το καταλάβατε το υπονοούμενο φαντάζομαι.

 

Παράδειγμα Έκτον: Ο Mr. Perfect είναι συναισθηματικά ισορροπημένος!

Τώρα το συναισθηματικά ισορροπημένος είναι πολύ αμφιλεγόμενο. Γιατί ξέρεις εσύ αθώο μου περιστεράκι που την έχει ο άλλος την πετριά; Γιατί για να έχει συναισθηματικά σώας τας φρένας ο λεγάμενος πρέπει να μην έχει «πακέτο». Όπου «πακέτο» βλέπε δεκάδες πρώην σχέσεις που του γάμησαν το σύστημα. Και άντε δεν έχει τέτοια θέματα. Άρα δεν έχει εμπειρίες, άρα θα βαρεθείς τη ζωή σου μέχρι να πεις Bazinga! Οι συναισθηματικά ώριμοι άντρες απλά δεν υπάρχουν αγαπημένο μου τέκνο ή τεκνό. Και ακόμα και αν υπήρχαν σε μια ιδεατή περίπτωση, τότε δεν θα ήσουν εσύ ώριμος, οπότε θα την έκανες τη μαλακία σου και ξέρεις ότι μιλάμε για στανταράκι.

 

Μπαίνω στο σπίτι και είναι άδειο. Σκέφτομαι ότι αν υπήρχε ο δικός μου Mr. Perfect θα καθόταν στον καναπέ, θα διάβαζε Χέρμαν Έσσε, θα μου χαμογελούσε και θα με ρωτούσε πως ήταν η μέρα μου. Θα κατάπινα μονοκοπανιά το ναρκωτικό του έρωτα και θα σκεφτόμουν πόσο ευτυχισμένος είμαι! Μερικές εβδομάδες μετά, το κρακ του ερωτά δεν θα με έπιανε θα τριγυρνούσα έξαλλος με τον εαυτό μου για τις ερωτικές μου επιλογές, ενώ ο Mr. Perfect θα γινόταν και πάλι βάτραχος…

 

 

 

By @Daemian

 

 

 

 

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!