Είμαι Gay!

11/02/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Είμαι gay!

 

Το να αποκαλύψεις σε κάποιον δικό σου ότι είσαι ομοφυλόφιλος σε κάνει να νιώθεις πιο χαμένος και από χωριάτη στην Time Square της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά . Σκέφτεσαι πως θα το πάρει ,αν θα αλλάξει η συμπεριφορά του/της απέναντι σου , αν σοκαριστεί τόσο που αρχίζει και μεταδίδει την είδηση σε κάθε κοινό γνωστό σας και αν τελικά το πάρει χαλαρά θα νιώθει άνετα να ακούει τους προβληματισμούς της γκέι ύπαρξης σου ή θα το παίζει απελευθερωμένος/η τύπου ‘’Εγώ είμαι μοντέρνος άνθρωπος, άντε μωρέ πες μου’’ αλλά κάθε φορά που θα ακούει για το νέο σου αμόρε θα παίρνει ένα ύφος ‘’Θεέ μου , τι ακούω; ‘’ και θα σε κάνει να νιώθεις πιο άβολα και από την στιγμή που το μυστικό σου έγινε κοινή σας υπόθεση ;

 

Όλα αυτά είναι λογικό να περνούν από το μυαλό σου . Μπορεί να καλωσορίσαμε μόλις το 2012 αλλά πιο πιθανό είναι οι εικασίες για το τέλος του κόσμου να γίνουν όντως πραγματικότητα φέτος από το να χωνέψει ο μέσος Έλληνας πως ο γιός/αδερφός/φίλος γουστάρει άντρες . Και αν περιμένεις να αλλάξει κάτι τέτοιο ώστε να πάρεις την απόφαση και να βγεις ‘’στο φως’’ σε βλέπω παντρεμένο με παιδιά να φαντασιώνεσαι τον σέξι κουνιάδο σου έχοντας κορνιζαρισμένη την φωτογραφία του στην κρεβατοκάμαρα σας ως μια τελευταία προσπάθεια απελπισίας να ‘’ κελαηδήσει’’ το πουλάκι σου . Η έκφραση ‘’ στο φώς ‘’ που χρησιμοποίησα δεν είναι διόλου τυχαία αφού περιγράφει ακριβώς αυτό που νιώθεις όταν ανοίγεις την καρδιά σου σε άτομα που αγαπάς . Απελευθερώνεσαι από το σκοτάδι που είχαν δημιουργήσει οι φόβοι αποκήρυξης και οι τύψεις , βγαίνοντας σε ένα μέρος πιο φωτεινό αναπνέοντας επιτέλους φρέσκο , καθαρό αέρα . Είναι η ελευθερία σου !

 

Πολλές φορές η σκληρή πραγματικότητα που πενθεί αδικοχαμένους έρωτες και χαμένες ευκαιρίες λόγω της κρυφής σεξουαλικής ταυτότητας σου μπορεί να σε ωθήσει λανθασμένα να το πεις στον πρώτο τυχόντα . Δεν θα θελες όμως να φτάσει το μυστικό σου στα αυτιά της αντιπαθητικής γειτόνισσας που ζει για να κράζει ότι κουνιέται .Σωστά ; Βασικό θεωρείται να αποδεχθείς την σεξουαλικότητα σου χωρίς ενοχές ώστε να είναι ευκολότερο να πείσεις το συνομιλητή σου, αποφεύγοντας να παίξεις λεκτικές ρακέτες μαζί του. Τουλάχιστον ακόμα και αν εκπλαγείς από τον αρνητισμό τους στο άκουσμα της ανακοίνωσης σου , σε βεβαιώνω πως θα βρεις την κατάλληλη παρηγοριά στον νέο σου free κόσμο που στην αρχή φαίνεται τόσο , μα τόσο ελκυστικός!

 

Όταν η μπάλα πέφτει στους γονείς όμως; Η ιδέα ότι πλέον δεν θα προσποιείσαι πως θαυμάζεις τον πισινό της κάθε ξεβαμμένης ξανθιάς και η προοπτική ότι με τον καιρό θα μπορέσεις να φέρεις στο οικογενειακό δείπνο το αγόρι σου φιλώντας τον μπροστά σε όλους ελεύθερος από τα κοινωνικά στερεότυπα , σε προκαλεί προκλητικά να το φωνάξεις σε όλους . Όμως οι ιστορίες come out φίλων σου σε γονείς είναι τόσο αποθαρρυντικές που έχεις βάλει αυτή την πιθανότητα προς το παρών στην ναφθαλίνη . Και καλά κάνεις ! Ποιος ο λόγος άλλωστε να το πεις σε γονείς αν το μόνο που θα καταφέρεις είναι απανωτά εγκεφαλικά και μια ζωή συνεχόμενης κόλασης και ελέγχου ; Αν είσαι οικονομικά ανεξάρτητός και έχεις βαρεθεί να σε ρωτάνε πότε θα παντρευτείς τι περιμένεις ; Πρέπει να είστε ξεκάθαροι πως είναι μια κατάσταση που θα διαρκέσει για όλη τη ζωή σας. Δεν είναι το ίδιο με τα στάδια που περνούν όταν το μαθαίνουν, της οργής, της θλίψης και της δυσπιστίας. Στην χειρότερη των περιπτώσεων κάνετε να πατήσετε το πόδι σας στο πατρικό σας όσο χρόνο θα τους πάρει να το δεχτούν . Ειδάλλως δικό τους πρόβλημα !

 

Αυτή η ιστορία ίσως αποτελέσει το μεγαλύτερο ξεκαθάρισμα της ζωής σας . Μπορεί άτομα που θεωρούσατε ως δεύτερη οικογένεια, να σας γυρίσουν την πλάτη ενώ προς μεγάλη σας έκπληξη κάποιοι που δεν ήσασταν ιδιαίτερα δεμένοι , να σας συμπαρασταθούν περισσότερο από τον καθένα .Σας προκαλώ !Κάντε μια περιήγηση στο διαδίκτυο και ζήστε την θλίψη και τον πόνο μέσα από τα γράμματα ομοφυλόφιλων μεσήλικων που λόγω των ανασφαλειών τους ζουν σαν φυλακισμένοι στην ίδια τους πόλη, στο ίδιο τους σπίτι, θύματα της δειλίας τους . Δεν θα θέλατε το ίδιο και για εσάς . Η σύγκρουση θα διαρκέσει για μια ζωή, αν δεν ορθώσετε το ανάστημά σας. Οι ομοφυλόφιλοι δεν επέλεξαν να είναι αυτό που είναι, πρέπει όμως να έχουν την επιλογή για το πώς θα ζήσουν.

 

Κώστας Πάρης

 

Kostasp_r@yahoo.gr

 

 

 

 

 

 

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!