Μαθήτριες διεκδικούν τον προπονητή τους που απολύθηκε επειδή είναι γκέι

19/07/2021
από
προπονητής, Καλιφόρνια, γκέι
Toni McAllister, Patch

Ένας γκέι προπονητής σε μαζορέτες μαθήτριες απολύθηκε από ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καλιφόρνια. Ο ίδιος προέβη σε μήνυση κατά του σχολείου, με τις μαθήτριές του να αγωνίζονται στο πλευρό του για την επιστροφή του.

προπονητής, Καλιφόρνια, γκέι
Πηγή: Toni McAllister, Patch

Ο 31χρονος προπονητής, Michael Henderson, μήνυσε το Murrieta Valley για παράνομη λήξη συνεργασίας λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού, σύμφωνα με το Patch. Απολύθηκε στα μέσα Ιουνίου.

Ο Henderson εργαζόταν ως επικεφαλής προπονητής για τις μαζορέτες του σχολείου για τρία χρόνια, οδηγώντας την ομάδα στα εθνικά πρωταθλήματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι μαθήτριες/αθλήτριες και οι οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη για να υποστηρίξουν τον Henderson. Κρατούσαν πλακάτ που έλεγαν:

“Φέρτε πίσω τον προπονητή Mike.”

«Θέλει πάντα το καλύτερο για σένα», δήλωσε η μαθήτρια Kendell Winters. «Ελπίζω να μπορέσουμε να τον έχουμε πίσω.»

Ο Henderson δήλωσε ότι έλαβε μια ουρανοκατέβατη κριτική μόνο λίγες μέρες πριν απολυθεί. Λίγες μέρες μετά την κριτική αυτή, οι σχολικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει έρευνα για μια καταγγελία που τους στάλθηκε με επιστολή.

«Δεν είδα ποτέ την επιστολή αυτή», είπε ο Henderson. “Δε μου δόθηκε καν η ευκαιρία να απαντήσω. Δεν μου έκαναν ποτέ συνέντευξη για κανένα από αυτά τα πράγματα.»

Όταν οι υπάλληλοι του σχολείου τον απέλυσαν, ο Henderson είπε ότι του ανέφεραν ότι ήθελαν να πάνε το πρόγραμμα των cheer leaders σε μία διαφορετική κατεύθυνση.

Ο δικηγόρος του Henderson είπε ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της περιοχής που ανέλαβε την έρευνα είχε συμπεριλάβει μια ερώτηση σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Henderson.

Η σχολική επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με το Patch.

Η Kim Altenhofel, γονέας μιας από τις μαζορέτες του Henderson, είπε ότι το μέλος της εξεταστικής επιτροπής και ο διευθυντής του σχολείου επικοινώνησαν μαζί της. Από αυτό που κατάλαβε είναι ότι φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι του σχολείου εξέταζαν τον Henderson για κατηγορίες αναφορικά με λεκτική και συναισθηματική κακοποίηση σε βάρος των μαθητριών του.

Η Altenhofel είπε ότι δεν είδε ποτέ κακοποίηση. «Τα παιδιά τον αγάπησαν.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!