Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και διαδηλωτών υπέρ των τρανς στο Λ. Άτζελες

18/07/2021
από

Βίαιη κινητοποίηση ακροδεξιών για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο. Aστυνομικοί άνοιξαν πυρ με σφαίρες καουτσούκ κατά υπέρμαχων των δικαιωμάτων των τρανς.

Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν στο Λος Άντζελες μετά τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών κατά των τρανς και αντι-διαδηλωτών που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Ακροδεξιοί στοχοποίησαν ένα σπα που εφαρμόζοντας πολιτική χωρίς αποκλεισμούς επιτρέπει στις τρανς γυναίκες να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Άτομα με μάσκες και κράνη ζητούσαν μποϊκοτάζ της επιχείρησης «Wi Spa» και φώναζαν χυδαίους κι ανυπόστατους ισχυρισμούς περί παιδεραστών υπερασπίζοντας υποτίθεται τους «γυναίκειους χώρους», ενώ η Καλιφόρνια έχει θεσπίσει εδώ και χρόνια νομικές διατάξεις που επιτρέπουν σε τρανς άτομα να τους χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις.

Το «Σώστε τα παιδιά μας», σύνθημα που είχαν υιοθετήσει θεωρητικοί του συνωμοσιολογικού QAnon μπήκε σε χείλη ορισμένων από τους συγκεντρωμένους, ενώ άλλοι εκτόξευσαν απειλές εναντίον ακτιβιστών.

Ο Άρθουρ Σέιπερ, αρχηγός μιας ομάδας μίσους κατά των ΛΟΑΤ στην περιοχή, έφτασε νωρίς στη κινητοποίηση και βρήκε «καταφύγιο» ανάμεσα στις τάξεις των αστυνομικών, καθώς διαδηλωτές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταφέρθηκαν εναντίον τους.

Η αστυνομία φαίνεται να διάλεξε «στρατόπεδο», καθώς μπορεί να κήρυξε τελικά παράνομη την κινητοποίηση αλλά άνδρες του LAPD άνοιξαν πυρ με σφαίρες καουτσούκ κατά των υπέρμαχων των δικαιωμάτων των τρανς, παρά την πρόσφατη απόφαση του δικαστή για περιορισμό της χρήσης τέτοιων βλημάτων εναντίον διαδηλωτών. Στο παραπάνω βίντεο φαίνεται αστυνομικός να ρίχνει σε γυναίκα από κοντινή απόσταση.

Η βία κινητοποίηση έρχεται μία εβδομάδα μετά από παρόμοια επεισόδια έξω από την επιχείρηση, αφού δεξιά μέσα ενημέρωσης έχουν εδώ και εβδομάδες μετατρέψει το θέμα της πολιτικής που εφαρμόζει το σπα σε… εθνική είδηση.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!