Δικαστής των Ταλιμπάν προειδοποιεί ότι θα «συντρίψει τους ομοφυλόφιλους μέχρι θανάτου με τοίχους 10 μέτρων»

15/07/2021
από

Ένας δικαστής των Ταλιμπάν μίλησε για τους τρομερούς θανάτους που θα επιβληθούν στους ομοφυλόφιλους, καθώς ο νόμος της Σαρία επιστρέφει στο Αφγανιστάν μετά την απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η ισλαμιστική πολιτοφυλακή εκδιώχθηκε από την εξουσία, όταν οι αμερικανικές δυνάμεις εισέβαλαν το 2001. Φαίνεται όμως να καταλαμβάνουν πολλές περιοχές τώρα που τα ξένα στρατεύματα υποχωρούν.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη καταλάβει το 80% της χώρας. Αν και αυτό είναι πιθανώς υπερβολικό, η υπηρεσία του BBC εκτιμά ότι περίπου το ένα τρίτο του Αφγανιστάν είναι πράγματι υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, με αυστηρές ποινές σε αυτές τις περιοχές.

«Αυτός ήταν ο στόχος μας και θα είναι πάντα», δήλωσε ο Gul Rahim, δικαστής των Ταλιμπάν που μίλησε για το όραμά του για δικαιοσύνη στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Το πρόσωπό του παρέμεινε ανέκφραστο καθώς περιέγραφε τις τρομερά σκληρές ποινές για τους γκέι στην περιοχή των Ταλιμπάν. «Υπάρχουν μόνο δύο ποινές για ομοφυλόφιλους: Είτε να λιθοβοληθούν είτε πρέπει να σταθούν μπροστά από έναν τοίχο που θα πέσει πάνω τους. Ο τοίχος πρέπει να έχει ύψος 2,5 έως 3 μέτρα», είπε.

Μιλώντας, μάλιστα, για μια πρόσφατη τιμωρία, ο Ραχίμ μίλησε για έναν άντρα που βρέθηκε να έχει κλέψει ένα δαχτυλίδι από ένα σπίτι – οπότε διέταξε να κόψει το χέρι του.

«Ρώτησα τον ιδιοκτήτη του δαχτυλιδιού αν θα ζητούσε επίσης να χαραχτεί το πόδι του κλέφτη, επειδή όχι μόνο έκλεψε το δαχτυλίδι αλλά μπήκε μέσα παράνομα, πράγμα που σημαίνει ότι είχε διαπράξει δύο εγκλήματα», πρόσθεσε.

«Αλλά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού συμφώνησε ότι μόνο το χέρι αρκούσε.»

«Ανάλογα με το έγκλημα, μπορούμε να ξεκινήσουμε με τα δάχτυλα. Για χειρότερα αδικήματα, κόβουμε τον καρπό, τον αγκώνα ή τον άνω βραχίονα. Ο θάνατος με λιθοβολισμό ή κρέμασμα είναι η μόνη επιλογή για τα μεγαλύτερα εγκλήματα», είπε.

Ρεπορτάζ του BBC από το Αφγανιστάν αναφέρουν ότι οι συνεχιζόμενες μάχες σημαίνει ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι ρευστή και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποιες περιοχές υπόκεινται τώρα στη νομοθεσία της Σαρία, αλλά είναι σαφές ότι οι Ταλιμπάν έχουν σημαντικά οφέλη κατά της κυβέρνησης.




Δες και αυτό!