Η Ρωσία κατηγορεί το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για “παράνομη ανάμειξη” στις υποθέσεις της

14/07/2021
από

Η Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη ότι μια έκκληση από το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης να αναγνωρίσει επίσημα τα ενώσεις των ομόφυλων ζευγαριών ισοδυναμεί με “ανάμειξη” στις εσωτερικές υποθέσεις της και ότι μια τέτοια κίνηση θα παραβίαζε το Σύνταγμά της.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Στρασβούργο έκρινε την Τρίτη ότι η Ρωσία είχε την υποχρέωση να σέβεται την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή των ζευγαριών του ίδιου φύλου, παρέχοντάς τους ένα νομικό πλαίσιο για την αναγνώριση των σχέσεών τους.

Η απόφαση ήρθε μετά από καταγγελίες αρκετών Ρώσων γκέι ζευγαριών που προσπάθησαν να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης, αλλά απορρίφθηκαν. Το δικαστήριο είπε ότι εναπόκειται στο κράτος να καθορίσει την κατάλληλη μορφή για τη νομική ένωση των ζευγαριών.

Ο γκέι γάμοι δεν είναι νόμιμοι στη Ρωσία.

“Η απόφαση, η οποία προσπαθεί να κάνει τη Ρωσία να συνάψει γκέι γάμους, έρχεται σε αντίθεση με τα θεμέλια του ρωσικού κράτους δικαίου και ηθικής”, δήλωσε ο Βασίλι Πισκάρεφ, νομοθέτης και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής αφιερωμένης στη διερεύνηση ξένων παρεμβάσεων.

“Αυτό είναι μια σαφής συστηματική ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας”, δήλωσε ο νομοθέτης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σε δημοσιογράφους ότι η εναρμόνιση με την απόφαση του δικαστηρίου αντιβαίνει στο σύνταγμα της Ρωσίας και ότι κάθε συμβιβασμός είναι αδύνατος για τη Μόσχα.

Η Ρωσία ενέκρινε πέρυσι μια σειρά συνταγματικών μεταρρυθμίσεων κατόπιν εντολής του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Μεταξύ αυτών ήταν μια γραμμή που ορίζει το γάμο ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!