Η MJ Rodriguez γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς ηθοποιός υποψήφια για πρωταγωνιστικό ρόλο στα ΕΜΜΥ

14/07/2021
από

Η πρωταγωνίστρια του «Pose», Mj Rodriguez, έγραψε την ιστορία αφού έγινε η πρώτη τρανς υποψήφια για βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία των πρωταγωνιστικών ρόλων.

Η Rodriguez είναι το τρίτο τρανς άτομο στην ιστορία των ΕΜΜΥ, που διεκδικεί ένα βραβείο. Η Laverne Cox είχε έλαβε πολλές υποψηφιότητες στην κατηγορία “best supporting actress” για το “Orange Is the New Black”. Η Rain Valdez επίσης, προτάθηκε πέρυσι για το “Razor Tongue”, μια σειρά μικρού μήκους”. Η υποψηφιότητά της Mj Rodriguez αποτελεί μια αναγνώριση για τα τρανς άτομα που εργάζονται στο Χόλιγουντ.

Η δραματική σειρά, μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1987 και μας ξεναγεί σε έναν μοναδικό, πολύχρωμο και άγνωστο για πολλούς “υπόγειο” κόσμο, που σκηνοθετεί ο Ράιαν Μέρφι, δημιουργός των Glee, American Horror Story, Nip/Tuck, American Crime Story που αναφέρεται στον κόσμο του ball culture, του θεσμού που δημιούργησαν ομάδες διεμφυλικών drag queens, οργανώνοντας αυτοσχέδια “καλλιστεία” και διαγωνισμούς χορού ή μεταμφίεσης, που έχουν κάθε φορά και ένα διαφορετικό κεντρικό θέμα.

Η Sarah Kate Ellis, πρόεδρος GLAAD, χαρακτήρισε την υποψηφιότητα ως «σημαντική στιγμή για τα τρανς άτομα στο Χόλιγουντ», ενώ μίλησε επίσης για την επιτυχία της σειράς «Pose» στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Πρόκειται για μια ιστορική υποψηφιότητα σε αυτή την κατηγορία, με το “Pose” να κερδίζει συνολικά οκτώ υποψηφιότητες συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης για την καλύτερη δραματική σειρά, και της τρίτης για τον νικητή του 2019 Μπίλι Πόρτερ, καθώς και για τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία.

Ο Μπίλι Πόρτερ είπε για την Mj Rodriguez στους LA Times: «Την παρακολουθήσαμε να μεγαλώνει. … Έγινε γυναίκα μπροστά στα μάτια μας. Μετάβαση από μια νεαρή ενήλικη γυναίκα σε μια ολοκληρωμένη γυναίκα. Και είναι καταπληκτικό».




Δες και αυτό!