José Luis Zapatero «Η καλύτερη στιγμή των διακυβερνήσεων μου ήταν το άνοιγμα των γάμων στους gay»

05/02/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, ο επικεφαλής της Ισπανικής κυβέρνησης, ο José Luis Zapatero αναφέρει το άνοιγμα του γάμου στα άτομα του ιδίου φύλου, ως την καλύτερη στιγμή των δύο διακυβερνήσεων του.

Τη Δευτέρα πρωί, ο José Luis Zapatero, ο ισπανικός Πρόεδρος της κυβέρνησης, του σοσιαλιστικού ισπανικού κόμματος PSOE (Partido Socialista Obrero Español ) , στη δυσκολότερη περίοδο από την άνοδο του στην εξουσία, το 2004, απάντησε στις ερωτήσεις της πιο “σκληρής” δημοσιογράφου της Ισπανίας, της Anna Pastor, στη δημόσια τηλεόραση TVE

Ενώ η Ισπανία διασχίζει και αυτή μια βαθιά κρίση, με προβλήματα στην οικονομία, την απασχόληση, με τη μεταρρύθμιση των συντάξεων και του οικονομικού συστήματος αυτά τα θέματα αποτέλεσαν και το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης.

Η έκπληξη ήρθε λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη όταν η δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα: «Ποιά είναι η καλύτερη και ποιά είναι η χειρότερη ανάμνηση των δύο διακυβερνήσεων σας;»

Και ο πρωθυπουργός Zapatero απάντησε αμέσως: «Το καλύτερο, είναι το γεγονός πώς μπόρεσα να αλλάξω τη ζωή των ανθρώπων. Θα αναφερθώ παραδείγματος χάρη, στο νόμο για το gay γάμο . Πολλοί ομοφυλόφιλοι με έχουν πλησιάσει από τότε για να μου πουν «Ευχαριστούμε, δε θα το ξεχάσουμε ποτέ. Έχετε αλλάξει τη ζωή μας, μας έχετε επιτρέψει να είμαστε ευτυχείς. »

Το γεγονός ότι αναγνώρισε στους πολίτες της χώρας του ίσα δικαιώματα και όχι μόνο ίσες υποχρεώσεις τον κάνει άξιο σεβασμού. Δεν γνωρίζουμε αν θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές αλλά αξίζει το σεβασμό μας για αυτή την πολιτική του επιλογή και αυτό σε μια χώρα που η εκκλησία έχει μεγάλη δύναμη. Ας ελπίσουμε ότι η πράξη του θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες κυβερνήσεις.

Για όσους μιλούν ισπανικά παραθέτουμε τη συνέντευξη του Zapatero στο TVE ( Το επίμαχο σημείο της συνέντευξης  είναι στο 59:30 )

Entrevista íntegra a Zapatero en TVE

O José Luis Zapatero ανήκει στην ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, με διακηρυγμένους στόχους την ισότητα όλων των πολιτών και τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, και όπως είχε υποσχεθεί, το 2004, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, απέσυρε τα ισπανικά στρατεύματα από το Ιράκ, ενώ το 2005 προχώρησε στην αναγνώριση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. ( πηγή βιογραφικού σχολίου :  Wikipedia )

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!