Στις φυλακές της Βόρειας Ιρλανδίας απαγορεύεται το γκέι σεξ | Ένας κρατούμενος αποφάσισε να αντιδράσει

08/07/2021
από

Ένας γκέι κρατούμενος έχει ξεκινήσει μια νομική πρόκληση κατά μιας πολιτικής που απαγορεύει το σεξ μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο τρόφιμος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος στη φυλακή Maghaberry κοντά στο Lisburn, έχει υποβάλλει αίτηση για δικαστικό έλεγχο, αφού η Υπηρεσία Φυλακών της Βόρειας Ιρλανδίας του είπε ότι δεν επιτρέπονται προφυλακτικά και λιπαντικά στις φυλακές της περιοχής.

Στην αίτησή του, ο κρατούμενος ισχυρίστηκε ότι η φυλακή παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αρνούμενη να παρέχει στους φυλακισμένους ασφαλή σεξουαλικά βοηθήματα, αναφέρει η Irish News.

Κατηγορεί, επίσης, την υπηρεσία ότι δεν παρέχει «αποτελεσματική πρόσβαση σε προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της σεξουαλικά μεταδιδόμενης μόλυνσης».

Προφυλακτικά, λιπαντικά και άλλα σεξουαλικά βοηθήματα παρέχονται σε τρόφιμους σε φυλακές στην Αγγλία και την Ουαλία.

Οι δικηγόροι που εργάζονται για λογαριασμό του κρατουμένου ισχυρίστηκαν ότι η θέση της υπηρεσίας «δεν έχει βάση σε καμία δημοσιευμένη νομοθεσία, κανόνα ή πολιτική».

Ο John O’Doherty, διευθυντής του The Rainbow Project, δήλωσε ότι ο οργανισμός του σκέφτεται να συμμετάσχει στη νομική διαδικασία, λέγοντας στο Irish News ότι «ελπίζουν να παρέμβουν στην υπόθεση».

Είπε ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Φυλακών της Βόρειας Ιρλανδίας για μια δεκαετία σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει δομές υποστήριξης για τους queer κρατουμένους.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!