Αστέρι της Eurovision έκανε το πρώτο ηχηρό δημόσιο coming out στη χώρα του

08/07/2021
από

Εκπροσώπησε την Ουκρανία στον διαγωνισμό της Eurovision το 2018, τερματίζοντας στη 17η θέση ενώ κέρδισε στην έκτη σεζόν του X-Factor Ukraine. Ο λόγος για τον Mélovin, ο οποίος έκανε coming out ως bisexual φιλώντας μια γυναίκα και έναν άνδρα, κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού φεστιβάλ μουσικής.

Σύμφωνα με την Kyiv Post, ο Mélovin συμμετείχε στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Ουκρανίας, το Atlas Weekend, τη Δευτέρα (5 Ιουλίου).

Αφού φίλησε με πάθος μια γυναίκα και έναν άνδρα στη σκηνή, έβγαλε μια rainbow σημαία, με το πλήθος να φωνάζει και να χειροκροτά.

https://www.instagram.com/p/CQ9Q_qdHaes/

Ο Mélovin μοιράστηκε και το σχετικό βίντεο στο Instagram, γράφοντας ότι «το χρώμα, η πίστη ή το φύλο» ενός ατόμου δεν έχουν σημασία για αυτόν, επειδή «πρέπει να αγαπάς ένα άτομο, σώμα, ψυχή».

«Είμαστε δυνατοί άνθρωποι», συνέχισε ο Mélovin . «Δεν φοβόμαστε να προχωρήσουμε, να νιώσουμε τον ρυθμό του χρόνου και να συμβαδίσουμε με άλλες δημοκρατικές χώρες».

Το Ukraine Pride δήλωσε ότι το coming out του Mélovin είναι το πρώτο που γίνεται στη χώρα μ΄αυτό τον τρόπο. Μοιράστηκε μάλιστα φωτογραφίες από τη στιγμή στο Instagram, με τη λεζάντα: “Happy Pride!”

https://www.instagram.com/p/CQ_Hhj7ngV9/?utm_source=ig_web_copy_link

Λογοκρίθηκε από την τηλεόραση

Ο Mélovin σχολίασε στο Instagram ότι το «επίσημο coming out του» κόπηκε από μια ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό κανάλι M1.

«Είναι καλό να λογοκρίνεται ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες;», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Εάν όχι, σας υποστηρίζω πραγματικά. Αν ναι, δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να υπάρχω σε ένα τέτοιο μέλλον για την Ουκρανία».

Η StarLightMedia, η οποία λειτουργεί το κανάλι M1, αρνήθηκε ότι έκοψε τις εικόνες από τη συναυλία.

Είπε ότι το κανάλι δεν ενημερώθηκε και ότι η περικοπή μιας άλλης σκηνής έγινε απλώς «ακολουθώντας τις παραδοσιακές αρχές μετάδοσης».

Η StarLightMedia δήλωσε ότι «καλωσορίζει» την πράξη του Mélovin , «η οποία ήταν μια από τις πρώτες τέτοιες δηλώσεις μεταξύ των πολιτών στην Ουκρανία».

«Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή ενός νέου επιπέδου ασφάλειας, διαλόγου και προστασίας των δικαιωμάτων και των ευκαιριών της ΛΟΑΤ+ κοινότητας στην Ουκρανία».




Δες και αυτό!