Βρετανία: Συγγνώμη ζήτησε πρώην βουλεύτρια που ψήφισε κατά της ισότητας στον γάμο

07/07/2021
από
Βρετανία, Sarah Teather,
Sarah Teather

Η πρώην βουλεύτρια των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Sarah Teather, ζήτησε συγγνώμη για την αρνητική της ψήφο στην ισότητα στον γάμο το 2013.

Το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια το 2013, ανοίγοντας το δρόμο για τους κουήρ ανθρώπους να παντρευτούν τις/τους συντρόφους τους από τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Ενώ το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε από όλα τα μεγάλα κόμματα, σε μεμονωμένες/ους βουλεύτρια και βουλευτές δόθηκε ελεύθερη ψήφος, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα επιβληθούν κυρώσεις για ψήφο κατά στην ισότητα στον γάμο.

Η Sarah Teather, η οποία αποχώρησε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το 2015, ζήτησε συγγνώμη για την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο, καθώς πλησιάζει η όγδοη επέτειος της ιστορικής νομοθεσίας.

Βρετανία, Sarah Teather,
Sarah Teather

Η Sarah Teather είπε ότι θα «μετανιώσει» που ψήφισε κατά του γκέι γάμου

«Η επόμενη εβδομάδα σηματοδοτεί οκτώ χρόνια από τότε που ο γκέι γάμος έγινε νόμος», έγραψε ο Teather στο Twitter τη Δευτέρα (5 Ιουλίου).

«Το 2013, έμπλεξα τον εαυτό μου σε γελοίους πνευματικούς κόμβους προσπαθώντας να βρω έναν τρόπο να προχωρήσω μέσα από την Καθολική διδασκαλία για το γάμο και τα φιλελεύθερα ένστικτά μου και την ιστορία της εκστρατείας για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Στο τέλος, καταψήφισα το νομοσχέδιο. Οι σοφοί φίλοι μου είπαν ότι δεν ταιριάζει με αυτό που ήξεραν για μένα και θα το μετανιώσω. Είχαν δίκιο. Για επόμενα χρόνια από τότε παντρεύτηκαν φίλοι και γνωστοί μου, έχω χαρά και ευχαριστώ τον Θεό που ήμουν τότε σε μια άσχετη μειονότητα. Νομίζω ότι αυτή η επέτειος είναι μια καλή στιγμή να πω πιο δημόσια ότι έκανα λάθος τότε και χαίρομαι τώρα που οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν. Και λυπάμαι που το έκανα τόσο λάθος».

 Κάποια άτομα στα κοινωνικά δίκτυα την επαίνεσαν που ζήτησε συγγνώμη και πρότειναν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα ακολουθήσουν το προβάδισμά της και να μάθουν από τα προηγούμενα λάθη τους.

Ωστόσο, άλλα άτομα υποστήριξαν ότι η συγγνώμη της Teather είναι μια περίπτωση «που ήρθε πάρα πολύ αργά.»

Αφού άφησε την πολιτική, η Teather έγινε διευθύντρια της Jesuit Refugee Service UK. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο κοινοβούλιο, ίδρυσε το All-Party Parliamentary Group στον κόλπο του Γκουαντάναμο και υπηρέτησε ως υπουργός για παιδιά και οικογένειες.




Δες και αυτό!