Ο Μάικλ Φασμπέντερ φωτογραφίζεται για το Interview

05/02/2012
antivirus magazine διαφήμιση

 

Ο Μάικλ Φασμπέντερ φωτογραφίζεται για το Interview, με αφορμή τη συμμετοχή του στο “Shame”, του Στιβ Μακ Κουίν, αλλά και το “Haywire”, του Στίβεν Σόντερμπεργκ, δίπλα στους Τζίνα Καράνο, Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και Αντόνιο Μπαντέρας.

 


Παρακάτω ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του αφιερώματος του περιοδικού, στο “Shame” και τον πρωταγωνιστή του.

Όποιος έχει δει την ερμηνεία του Μάικλ Φασμπέντερ στο “Shame”, έχει φύγει από την αίθουσα με δυο εικόνες καρφωμένες στο μυαλό του. Η πρώτη έρχεται νωρίς στην ταινία, όταν ο Μπράντον, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός, ξυπνάει γυμνός στο διαμέρισμα του, και αρχίζει να πλησιάζει στην κάμερα.

Στο πρωινό φως της μέρας τον βλέπουμε σχεδόν ολόγυμνο, με τον ανδρισμό του σε πλήρη έκθεση. Είναι μια μόνο από τις άρτια σκηνοθετημένες, γυμνές σκηνές του ηθοποιού στην ταινία που είχαν ως αποτέλεσμα να βγει ακατάλληλη, για ηλικίες κάτω των 17, στην Αμερική.

Η δεύτερη σκηνή έρχεται αργότερα, όταν μετά από την περιπλάνηση του, μέρος της οποίας είναι και τo dark room ενός gay club, θα καταλήξει σε ένα έντονο τρίο, με δυο γυναίκες. Είναι εκείνη τη στιγμή που στο βλέμμα του συνυπάρχουν το ζωώδες ντελίριο και η απελπισία.

Η πρώτη σκηνή ήταν αυτή που συζητήθηκε περισσότερο από τους κριτικούς κινηματογράφου και το κοινό, μετά την προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας. Αλλά είναι αυτό που συμβολίζει η σκοτεινή και περίπλοκη αγριότητα της δεύτερης εικόνας – στιγμιότυπο της τραγικής φιγούρας του ήρωα και της χαμένης του ψυχής – που βοήθησε τον 34χρονο ηθοποιό να κερδίσει βραβείο ερμηνείας στην Βενετία και στα Βρετανικά Independent Film Awards, όπως και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Η ερμηνεία του στο “Shame” τον καθιέρωσε ως έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο οποίος καταφέρνει να μεταμορφώνεται, κρατώντας παράλληλα τη μοναδική του ιδιοσυγκρασία.

To “Shame” κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου από την Odeon.

 

 




Δες και αυτό!