Γαλλία : Ο πρωθυπουργός François Fillon κατά του gay γάμου για την “ασφάλεια των παιδιών”

03/02/2012
antivirus magazine διαφήμιση

O Nicolas Sarkozy δεν έχει κάνει ακόμα ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια για τις Προεδρικές Εκλογές του 2012 και έτσι ο πρωθυπουργός του  François Fillon ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Des paroles et des actes, στο εθνικό δημόσιο δίκτυο France 2. Η πολιτική εκπομπή, η οποία είχε 3,6 εκατομμύρια τηλεθεατές χθες βράδυ, έφερε αντιμέτωπο τον πρωθυπουργό του κυβερνώντος κόμματος με την  Martine Aubry, γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού κινήματος. Και ενώ συζητούσαν για οικονομία και οικονομική κρίση ήρθε και η ερώτηση για τα ΛΟΑΔ δικαιώματα.

«Είστε υπέρ ή κατά του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου ; » ρώτησε τον πρωθυπουργό ο Fabien Namias, διευθυντής πολιτικών θεμάτων της France 2.

«Κατά», απάντησε αμέσως ο πρωθυπουργός François Fillon. «Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω προσπάθειες για την αναγνώριση των ΛΟΑΔ ζευγαριών που επιθυμούν να αποκτήσουν τη θέση τους στην κοινωνία αλλά ο θεσμός του γάμου αποσκοπεί στην ασφαλεια των παιδιών. Αυτό λοιπόν δεν μου φαίνεται συμβατό με τα ομόφυλα ζευγάρια και το έχω υποστηρίξει και στο παρελθόν. Αντιθέτων, είμαι υπέρ της βελτίωσης του συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης, με ένα γάμο στο δημαρχείο για παράδειγμα. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο θα βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας».

« Δηλαδή ο πολιτικός γάμος, αντί του γάμου, θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του Nicolas Sarkozy ;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση  «Δε γνωρίζω τα σχέδια του Nicolas Sarkozy, ο οποίος ακόμα δεν είναι υποψήφιος για τις εκλογές. Θα το δούμε όταν θα είναι υποψήφιος. Σας μιλώ για την προσωπική μου πεποίθηση, ότι υπάρχει ο γάμος και τα ομόφυλα ζευγάρια. Μπορούμε να κάνουμε ένα βελτιωμένο σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης, αλλά ο γάμος δεν είναι ταιριάζει σε αυτή την περίπτωση.»

Όπως είναι φυσιολογικό οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και ειδικά στο Twitter. Μεταξύ άλλων ο ανοιχτά  gay πολιτικός, Jean-Luc Romero έγραψε : «Τι εννοεί (ο François Fillon); Πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι παιδόφιλοι ; Και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής “Des paroles et des actes” δεν έκαναν καν την κίνηση να ζητήσουν να μάθουν παραπάνω πάνω σε αυτή την οριακή δήλωση!» « Δεν εκπλήσσομαι με τις οριακές δηλώσεις του Fillon σχετικά με την “ασφάλεια των παιδιών”, που η δεξιά στη διάθεση ψήφου λαμβάνει μόλις το 20% της ΛΟΑΔ ψήφου », συμπλήρωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος, με σαφή αναφορά στα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Cevipof.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης « Ομοφυλοφιλία και σοσιαλισμός» ανέφερε «Ο François Fillon επιβεβαίωσε ότι η δεξιά θα αρνηθεί να νομιμοποιηθεί ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις οικογένειες τους, νομιμοποιώντας τα δικαιώματα που έχουν οι ετεροφυλόφιλες οικογένειες.»

Πηγή TETU

Tο περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για  όλα τα ΛΟΑΔ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαϊού 2012 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!