Ιερέας ισχυρίζονταν ότι μπορούσε να “θεραπεύσει” γκέι άνδρες κάνοντας σεξ μαζί τους

03/07/2021
από

Ένας πρώην σύμβουλος του Βατικανού που ξεκίνησε εκστρατεία κατά των γκέι γάμων και των γκέι ιερέων θα βρεθεί στο δικαστήριο, εξαιτίας των ισχυρισμών του ότι μπορεί να “θεραπεύσει” τους γκέι, κάνοντας σεξ μαζί τους.

Ο Tony Anatrella, ένας 80χρονος Γάλλος ψυχοθεραπευτής και ιερέας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση τα τελευταία 20 χρόνια, με την Αρχιεπισκοπή του Παρισιού να επιβεβαιώνει ότι ο Anatrella θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει ή πότε θα ξεκινήσει η δίκη.

Το 2006, ένας άντρας με το όνομα Daniel Lamarca κατηγόρησε τον Anatrella για σεξουαλική κακοποίηση σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Nederlands Dagblad.

Είπε ότι άρχισε να συμβουλεύεται τον Anatrella το 1987 και ότι εκείνος ισχυριζόταν ότι θα μπορούσε να “θεραπεύσει” την ομοφυλοφιλία με σεξ.

Ο Lamarca δήλωσε, επίσης, ότι προσπάθησε να αναφέρει την κακοποίηση στον αρχιεπίσκοπο του Παρισιού το 2001, αλλά αγνοήθηκε. «Γνωρίζω λεπτομέρειες για το σώμα του Anatrella που θα μπορούσαν να είναι γνωστές μόνο σε κάποιον που τον έχει δει γυμνό», είχε πει στη συνέντευξη.

Δύο ακόμη ανώνυμες κατηγορίες από πρώην ασθενείς του Anatrella είδαν το φως της δημοσιότητας επίσης το 2006, αλλά λόγω της έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, απορρίφθηκαν.

Το 2017, ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Michel Aupetit ξεκίνησε μια έρευνα για τις κατηγορίες εναντίον του Anatrella και άκουσε πολλά από τα θύματα που δήλωσαν ότι είχαν υποβληθεί σε «σωματική θεραπεία» στα χέρια του ιερέα, με σκοπό να «θεραπευτούν». Μέχρι το 2018, είχε απαγορευτεί να υπηρετεί ως ιερέας.

Το 2019, ο Anatrella αντιμετώπισε μία ακόμη κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση, αυτή τη φορά από έναν πρώην ασθενή που είπε ότι ήταν μόλις 14 ετών εκείνη την εποχή.




Δες και αυτό!