Ο Ορμπάν κατηγορεί την Ολλανδία για «αποικιακή προσέγγιση» επειδή αντέδρασε στην ομοφοβία του

03/07/2021
από

Οι ηγέτες της ΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα επιτέθηκαν στον πρόεδρο της Ουγγαρίας για έναν νέο νόμο που απαγορεύει στα ουγγρικά σχολεία να χρησιμοποιούν υλικά που θεωρούνται ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία, με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte να του ζητάει να σεβαστεί τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα ή να αποχωρήσει από την Ένωση.

«Αυτή είναι μια αποικιακή προσέγγιση», δήλωσε ο Ορμπάν στο δημόσιο ραδιόφωνο την Παρασκευή. «Απλώς δεν σκέφτονται τι μπορούν και δεν μπορούν να πουν για ένα άλλο έθνος και τους νόμους μιας άλλης χώρας».

Ο Όρμπαν, ο οποίος αντιμετωπίζει κοινοβουλευτικές εκλογές το επόμενο έτος, έχει γίνει όλο και πιο ακραίος στην κοινωνική πολιτική σε έναν αυτοαποκαλούμενο αγώνα για να προστατεύσει τις «παραδοσιακές χριστιανικές αξίες της Ουγγαρίας» από τον δυτικό φιλελευθερισμό.

Η κυβέρνησή του λέει ότι ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη εβδομάδα, δεν στοχεύει τα ΛΟΑΤ+ άτομα, αλλά αφορά στην προστασία των παιδιών, των οποίων οι γονείς πρέπει να διαδραματίσουν τον κύριο ρόλο στην εκπαίδευση τους για τη σεξουαλικότητα.

Η ΕΕ πιέζει τον Ορμπάν να καταργήσει τον νόμο με τους 17 από τους 27 ηγέτες να υπογράφουν επιστολή δηλώνοντας τη δέσμευσή τους για προστασία των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων.




Δες και αυτό!