Μεξικό: Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ζητά από τους οπαδούς να σταματήσουν τα ομοφοβικά συνθήματα

02/07/2021
από
Μεξικό, εθνική ομάδα ποδοσφαίρου

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού παρακάλεσε τους οπαδούς της να σταματήσουν τα ομοφοβικά συνθήματα, που οδήγησαν τη FIFA να απαγορεύσει την παρουσία του κοινού σε δύο αγώνες προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η FIFA επέβαλε τις κυρώσεις στη μεξικανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FMF) τον περασμένο μήνα, όταν αρκετοί αγώνες αμαυρώθηκαν από οπαδούς που φώναζαν «p**o», μια ομοφοβική βρισιά, που μαστίζει το μεξικάνικο ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας του Μεξικού, Gerardo Torrado, φοβάται ότι μπορεί τώρα οι οπαδοί, μετά από αυτήν τη τιμωρία, να συνεχίσουν ακόμη πιο ομοφοβικά στα προσεχή παιχνίδια.

«Εάν δεν έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό θα είναι απαίσιο για όλους -για εμάς, για την ομοσπονδία, για τους παίκτες, και για τους οπαδούς», δήλωσε ο Torrado στο The Tennessean. «Επομένως, τους χρειαζόμαστε για να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν, αλλά με καλό τρόπο.» 

Ακόμη είπε ότι η ομάδα ζει μια «δύσκολη στιγμή» καθώς η FIFA διερευνά φερόμενη ομοφοβία στα τέσσερα πρόσφατα παιχνίδια στις ΗΠΑ, τρία από τα οποία σταμάτησαν, λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών τους.

Εκτός από την απαγόρευση των θεατών, η FIFA έβαλε επιπλέον πρόστιμο 65.000 $ FMF (544.70 EUR), κάνοντας τον πρόεδρο του οργανισμού, Yon de Luisa, να εκδώσει αυστηρή προειδοποίηση στους οπαδούς:

«Αυτό που για μερικούς φαινόταν να είναι διασκεδαστικό, έχω κάποια νέα για σας. Δεν είναι», είπε σε συνέντευξη τύπου στις 18 Ιουνίου. «Εξαιτίας αυτού μείναμε έξω από το γήπεδο και μείναμε μακριά από την εθνική μας ομάδα. Παρακαλώ, σταματήστε. Σταματήστε τώρα.»

Τα λόγια του επαναλήφθηκαν και από τον αρχηγό της ομάδας Gerardo “Tata” Martino, ο οποίος παρότρυνε, επίσης, τους οπαδούς να προσέχουν τα λόγια τους.

«Ζούμε σε μια δύσκολη κατάσταση», είπε. «Θέλω να πω στους οπαδούς, ελάτε στο γήπεδο. Ελάτε να διασκεδάσετε. Θα δώσουμε ένα καλό παιχνίδι για εσάς. Αλλά, στηρίξτε μας και σεβαστείτε τον αντίπαλο.»

Με τις εντάσεις να ξεκινούν πολύ πριν από το χρυσό κύπελλο CONCACAF στις 10 Ιουλίου, η εθνική ομάδα έστειλε μία ακόμη προειδοποίηση στους οπαδούς.

Το tweet, που περιλαμβάνει το hashtag #SupportWithoutOffending, επισημαίνει τις κλιμακωτές κυρώσεις.

«Λόγω μιας λέξης, μπορεί όλοι να αναγκαστούμε σε σιωπή», αναφέρει το βίντεο. «Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει πολλά για όλους μας. Είναι πάθος για εκατομμύρια από εμάς. Ας μην αφήσουμε τις πράξεις μερικών να το καταστρέψουν για όλους μας. Αν δείτε κάποιον να φωνάζει συνθήματα, πείτε κάτι. Αναφέρετέ τον… Ζητωκραυγάστε όσο θέλετε, απλά όχι με αυτήν τη λέξη, που θα μας αποβάλλει όλους.» 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!