Περιοδικό μαιευτικής γιορτάζει τους τρανς άνδρες που γεννούν

02/07/2021
από

Το βρετανικό περιοδικό μαιευτικής Midwifery δημιούργησε ένα υπέροχο εξώφυλλο που δείχνει ότι, ναι, οι τρανς άνδρες μπορούν να γεννήσουν.

Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από την εικονογράφο Lauren Rebbeck, για το 24ο τεύχος του Μαΐου, με το Midwife να υπογραμμίζει ότι οι τρανς άνδρες που γεννούν είναι «καταπληκτικοί».

Ως μέρος της σειράς Normal Birth του περιοδικού, το εξώφυλλο περιλαμβάνει έναν τρανς Μαύρο άνδρα μετά τη γέννηση ενός μωρού, καθώς το άτομο που φαίνεται ως η/ο/το σύντροφός του φαίνεται περήφανο. Η γροθιά του υψώνεται στον αέρα, δείχνοντας ένα τατουάζ ουράνιου τόξου με η φράση «right on».

Midwifery, περιοδικό, μαιευτική, μητρότητα

Όπως είναι αναμενόμενο, δυστυχώς, το εξώφυλλο πολύ γρήγορα έγινε στόχος τρανσφοβικών ομάδων, που αποφάσισαν να επικεντρώσουν τις συλλογικές τους προσπάθειες στην επίθεση σε ένα περιοδικό μαιευτικής. Να σημειώσουμε, ότι η ίδια ομάδα είχε προηγουμένως επιτεθεί σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ψυχικής υγείας, επειδή υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Ωστόσο, το περιοδικό αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί και απλά έγραψε:

«Δεσμευόμαστε να εκπροσωπούμε όλα τα επίπεδα, και επίσης να διασφαλίζουμε ότι οι δημοσιεύσεις μας παρέχουν έναν ασφαλή χώρο για όλους τους ανθρώπους που γεννούν και τα εργαζόμενα άτομα στη μαιευτική, ώστε να μαθαίνουν, να φροντίζουν και να μοιράζονται εμπειρίες μεταξύ τους», ανέφερε.

Τέλος, ξεκαθάρισε:

«Δεν καλωσορίζουμε ούτε προσκαλούμε κανένα σχόλιο που θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αξίες»

Το αναγνωστικό κοινό συμφώνησε. Αμέτρητα τρανς άτομα, σύμμαχοι, εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και ακτιβιστικές ομάδες επαίνεσαν το εξώφυλλο, αλλά και την απάντηση προς τα τρανσφοβικά σχόλια.

Το ίδιο το τεύχος περιλαμβάνει ένα άρθρο που προσπαθεί να επικεντρωθεί στην τρανς-αρρενωπή φροντίδα «μητρότητας» ως μέρος μιας ευρύτερης συνομιλίας για να καταστήσει τη φροντίδα της «μητρότητας» ως έννοια, πιο περιεκτική στην Αγγλική γλώσσα.




Δες και αυτό!