“Το ποδόσφαιρο είναι γκέι” σύμφωνα με το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ

30/06/2021
από
Το ποδόσφαιρο είναι γκέι
Το ποδόσφαιρο είναι γκέι

Το Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (NFL) πήρε θέση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων δηλώνοντας ότι «το ποδόσφαιρο είναι γκέι» μόλις μια εβδομάδα μετά το coming out του παίκτης της Las Vegas Raiders, Carl Nassib.

Ο αμυντικός έγραψε ιστορία ως ο πρώτος ενεργός παίκτης του NFL που κάνει coming out ως γκέι.

Λίγο αφότου κυκλοφόρησε στα κοινωνικά μέσα, η ομάδα του NFL και του Nassib μοιράστηκαν το πόσο «περήφανες» είναι, μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς τους στο Twitter.

Σήμερα, το NFL έχει διπλασιάσει την υποστήριξή του για ΛΟΑΤ+ δικαιώματα, δηλώνοντας ότι «το ποδόσφαιρο είναι γκέι» σε ένα σύντομο βίντεο.

Στη συνέχεια, το κλιπ συνεχίζει αναφέροντας ότι το ποδόσφαιρο είναι «λεσβιακό», «κουήρ», «συναρπαστικό», «τρανς», «bi», «ισχυρό» και «Αμερικανικό», ενώ κλείνει με μία δήλωση για την υποστήριξη του NFL προς το Trevor Project.

«Αν σας αρέσει αυτό το παιχνίδι, είστε ευπρόσδεκτοι εδώ», γράφει το NFL στο Twitter. «Το ποδόσφαιρο είναι για όλα τα άτομα. Το ποδόσφαιρο είναι για όλα. Το NFL υποστηρίζει τη ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα, σήμερα και κάθε μέρα.»

Μαζί με την ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο Nassib δωρίζει 100.000 $ στο The Trevor Project. Το πρωτάθλημα έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει αυτή τη δωρεά, σύμφωνα με το The Independent.

Ο Sam Rapoport, διευθυντής ποικιλομορφίας της NFL, δήλωσε στο Outsports: «Είμαι περήφανος για το σαφές μήνυμα που στέλνει αυτό το άθλημα στα ΛΟΑΤΚ+ άτομα που είναι οπαδοί του NFL: Αυτό το παιχνίδι είναι αναμφισβήτητα για εσάς.»

Ο Nassib έκανε coming out με ένα από καρδιάς βίντεο στο Instagram τη Δευτέρα (21 Ιουνίου).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carl Nassib (@carlnassib)

«Θέλω απλώς να πω μια στιγμή πολύ γρήγορα ότι είμαι γκέι», είπε.

«Πιστεύω απλώς ότι η αναπαράσταση και η ορατότητα είναι τόσο σημαντικά.»

«Ελπίζω πραγματικά ότι, μια μέρα, βίντεο όπως αυτό και ολόκληρη η διαδικασία του coming out δε θα είναι απαραίτητα, αλλά μέχρι τότε θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και από μέρους μου για να καλλιεργήσω μια κουλτούρα που αποδέχεται, που είναι συμπονετική.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!