Πολωνία: Οι νικητές της Eurovision φιλήθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας

29/06/2021
από
Πολωνία, Eurovision, Månkinkin
Månkinkin

Τα αστέρια των Månkinkin, Damiano David και Thomas Raggi, φιλήθηκαν στη σκηνή στην Πολωνία για να διαμαρτυρηθούν για τα αυξανόμενα επίπεδα ομοφοβίας στη χώρα.

Το συμβάν πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ Polsat SuperHit του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Sopot κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης της μπάντας που μας έχει χαρίσει το “I Wanna be Your Slave.” 

Το γεγονός έρχεται μετά τη νίκη της μπάντας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ με το τραγούδι τους «Shut Up and Behave» (ή «Zitti e buoni»).

“Ευχαριστούμε Ευρώπη”

Μοιράζοντας πλάνα του φιλιού στο Instagram, το συγκρότημα έγραψε: “Ίσα δικαιώματα για την LGBTQIA + 🏳️‍🌈 κοινότητα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιτρέπεται σε όλα τα άτομα να το κάνουν αυτό χωρίς φόβο. Πιστεύουμε ότι όλα τα άτομα πρέπει να είναι εντελώς ελεύθερα να είναι όποια σκατά θέλουν.

“Σ’ ευχαριστούμε Πολωνία, η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.”

Η συναυλία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (26 Ιουνίου 2021), ήταν η πρώτη των Måneskin στην Πολωνία.

Η χώρα μέλος της Ε.Ε. έχει δει μια ανησυχητική άνοδο στις λεγόμενες «ζώνες κατά των ΛΟΑΤΚ» τα τελευταία χρόνια. Περίπου 90 δήμοι κατά τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, κυρίως στη νοτιοανατολική Πολωνία, είχαν κηρύξει επίσημα πόλεμο μ’ αυτό που αποκαλούν «προπαγάνδα των ομοφυλόφιλων».

Η Ουγγαρία εισήγαγε πρόσφατα έναν νέο νόμο που απαγορεύει τη θετική εκπροσώπηση των ΛΟΑΤ προσώπων σε άτομα κάτω των 18 ετών, με αποτέλεσμα την καταδίκη πολλών μελών της Ε.Ε., ενώ έχουν κα την υποστήριξη του Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας, Miloš Zeman.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!