Η Βουλή του Καναδά ψήφισε το πιο προοδευτικό νομοσχέδιο κατά των “θεραπειών μεταστροφής”

23/06/2021
από

Σε μια μεγάλη νίκη για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα, η Βουλή των Αντιπροσώπων του Καναδά πέρασε χθες ένα ιστορικό νομοσχέδιο, ποινικοποιώντας τις “θεραπείες” μεταστροφής.

Το νομοσχέδιο, το οποίο τώρα πηγαίνει στη Γερουσία, πέρασε με 263 ψήφους υπέρ (63 κατά), επιβεβαιώνοντας την υπόσχεση του κυβερνώντος κόμματος να απαγορεύσει τις εγκληματικές αυτές πρακτικές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Λαμέττι έγραψε στο Twitter ότι «εάν εγκριθεί, το # BillC6 θα καταστήσει τον ποινικό νόμο του Καναδά για τη θεραπεία μεταστροφής τον πιο προοδευτικό και ολοκληρωμένο στον κόσμο».

Το νέο νομοσχέδιο απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική που αποσκοπεί στην “αλλαγή” του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου.. Επίσης, απαγορεύει οποιαδήποτε προβολή/διαφήμιση τέτοιων πρακτικών.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρυντώ, έγραψε επίσης στο Twitter: «Η θεραπεία μεταστροφής δεν έχει θέση στον Καναδά. Και παρόλο που πάνω από το ήμισυ του Συντηρητικού τόξου το καταψήφισε το, η Βουλή πέρασε το νομοσχέδιο μας για την ποινικοποίηση αυτής της επιβλαβούς και εξευτελιστικής πρακτικής».

«Θα υποστηρίζουμε πάντα τα ΛΟΑΤ+ άτομα του Καναδά και τα δικαιώματά τους.»

Τον Μάιο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, η Βασίλισσα, ανακοίνωσε τελικά τα σχέδια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τις θεραπείες μεταστροφής.

«Θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των φυλετικών και εθνοτικών ανισοτήτων και για την απαγόρευση της θεραπείας μεταστροφής», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!