Λίβερπουλ: Χτύπησαν bi μαθητή σε «απρόκλητη» ομοφοβική επίθεση

22/06/2021
από
Λίβερπουλ, Josh Ormrod
Josh Ormrod

Ένας bi μαθητής έμεινε αιμόφυρτος και με μώλωπες σε μια φρικτή «απρόκλητη ομοφοβική επίθεση» όταν χόρεψε με έναν φίλο του.

Ο 19χρονος Josh Ormrod, δέχθηκε επίθεση από έναν άγνωστο στην πλατεία συναυλιών του Λίβερπουλ, καθώς έφυγε από ένα νυχτερινό κέντρο νωρίς το πρωί της Πέμπτης (17 Ιουνίου).

Josh Ormrod
Josh Ormrod

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάρτυρες άκουσαν τον άντρα να φωνάζει ομοφοβικές βρισιές καθώς χτύπησε τον Ormrod, χωρίς να αφήνει καμία αμφιβολία ότι του επιτέθηκε επειδή «δεν είναι στρέιτ.»

«Η επίθεση ήταν απρόκλητη και εντελώς τυχαία – δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο άντρας ή αν/πώς με ήξερε. Ήταν στο φως της ημέρας σε έναν πολυσύχναστο δρόμο», έγραψε για το περιστατικό στα κοινωνικά μέσα.

«Δε το δημοσιεύω για λύπηση – θέλω να χρησιμοποιηθεί ως προειδοποίηση. Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν παντού και αυτά τα πράγματα συμβαίνουν πάρα πολύ συχνά για να τα αγνοήσουμε.» 

Λίβερπουλ, Josh Ormrod
Josh Ormrod

Μάρτυρες παρενέβησαν και περικύκλωσαν τον άντρα, ο οποίος είχε ξυλοκοπήσει τον έφηβο τόσο έντονα, που αργότερα φοβόταν ότι έχασε την όρασή του.

Οι περαστικοί, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών νοσοκόμων, σταμάτησαν για να βοηθήσουν τον Ormrod και τον φίλο του, που είχε πάθει κρίση πανικού, μέχρι που έφτασαν η αστυνομία και το ασθενοφόρο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας 26χρονος άνδρας από το Bolton συνελήφθη λόγω υποψίας για επίθεση στο Τμήμα 47. Έκτοτε αφέθηκε ελεύθερος υπό έρευνα εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Η ντετέκτιβ λοχίας Sara Lang της Αστυνομίας του Merseyside δήλωσε στην ECHO: «Αυτό ήταν ένα τρομερό περιστατικό που άφησε έναν άνδρα τραυματισμένο και, αν και κάναμε μία σύλληψη, οι έρευνές μας συνεχίζονται.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη josh ormrod (@josh.ormrod)

«Ακολουθώντας τις έρευνές μας μέχρι στιγμής, είχαμε μια ανεπιβεβαίωτη αναφορά ότι ένας ομοφοβικός οχετός στοχοποίησε το θύμα κατά τη διάρκεια του συμβάντος.» 

«Εμείς στην Αστυνομία του Merseyside απλά δε θα ανεχτούμε τα άτομα που στοχοποιούνται με αυτόν τον τρόπο έτσι, εάν ήσασταν στην περιοχή Fleet Street τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, και είδατε, ακούσατε ή καταγράψατε οτιδήποτε, ενημερώστε μας και θα αναλάβουμε δράση.» 

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη ομοφοβική επίθεση τις τελευταίες εβδομάδες. Την περασμένη εβδομάδα ένα γκέι ζευγάρι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μια ομάδα τριών ανδρών που τους έβρισαν με ομοφοβικό τρόπο και ένας στενός φίλος του Ormrod δέχθηκε επίθεση λίγες μέρες μετά από αυτό.

«Αυτή η πόλη υποτίθεται ότι είναι ασφαλής, αλλά το σπίτι μας γίνεται όλο και πιο τρομακτικό μέρα με τη μέρα», είπε στο Instagram. «Θνητά τη γλίτωσα. Χωρίς σπασμένα κόκαλα, κατάφερα να κρατήσω όλα τα δόντια μου, απλά με χτυπήματα και μώλωπες. Προσέχετε τους φίλους σας, μην περπατάτε οπουδήποτε μόνα σας και κρατήστε τον εαυτό σας ασφαλή.» 




Δες και αυτό!