5ο FeCHA – Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας: Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε

21/06/2021
από

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει με την 5η διοργάνωση του στις 24-30 Ιουνίου 2021 στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax (Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι)

Όπως κάθε φορά, το FeCHA θα παρουσιάσει ταινίες σε πρώτη προβολή στην Αθήνα από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική. Επίσης, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών ανεξαρτησίας, ένα κοινό ορόσημο με αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την πολυβραβευμένη Μεξικανική ταινία «Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα» της Φερνάνδα Βαλαντές («Χρυσός Αλέξανδρος» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) στις 24 Ιουνίου.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα προβληθούν αρκετές LGBTQI+ ταινίες σε πρώτη προβολή στην Αθήνα!

Από το πρόγραμμα ξεχωρίσαμε τις:

Tu me manques (Ροδρίγο Μπεγιότ, Βολιβία/ΗΠΑ, 2019, 105’) Με την Rossy de Palma

Ο Χόρχε, ένας συντηρητικός άντρας από την Βολιβία, θα μάθει ότι ο γιος του Γκαμπριέλ αυτοκτόνησε. Όταν θα ανοίξει τον υπολογιστή του γιου του θα μάθει για την κρυφή του ζωή και θα συναντηθεί με τον σύντροφό του Σεμπαστιάν για να μάθει επιτέλους ποιος ήταν ο γιος του.

Η ταινία προβάλλεται την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 23.00 στο θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι)


Τρυφερέ μου Ταυρομάχε (Ροντρίγκο Σεπούλβεδα, Χιλή/Αργεντινή/Μεξικό, 2020, 93’)

1986, Χιλή, λίγο πριν την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Πινοτσέτ από αντάρτικες ομάδες. Μια γερασμένη τρανς γυναίκα, που ζει σε ένα πάλαι ποτέ πολυτελές εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα, ερωτεύεται έναν νεαρό μεξικανό επαναστάτη και βρίσκεται μπλεγμένη σε μια επικίνδυνη παράνομη επιχείρηση.

Η ταινία προβάλλεται την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 23.00 στο θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι).

Πληροφορίες

Τιμές εισιτηρίων για τις προβολές στον κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι)

Προβολής: 8 ευρώ

Μειωμένο (Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες): 6 ευρώ

Προπώληση από 18 Ιουνίου 2021 ηλεκτρονικά και στα ταμεία του Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas http://cinemax.gr/index.php

*Τα μειωμένα εισιτήρια μπορούν να προμηθευτούν μόνο από το ταμείο του Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas και ώρες 20.00 – 23.30




Δες και αυτό!