Γαλλία : Η μόδα καταπολεμά το AIDS

31/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, το «Dîner de la Mode contre le sida» ( μετάφραση : Γεύμα της μόδας κατά του aids),

Η Vanessa Paradis, η Catherine Deneuve, ο Jean Paul Gaultier, αλλά και ο υπουργός πολιτισμού Frédéric Mitterrand συμμετείχαν στη δέκατη έκδοση του διάσημου γεύματος «Dîner de la Mode contre le sida», το οποίο οργάνωσαν η Sidaction σε συνεργασία με την Fédération française de la couture.

Παρουσία και του πρώην υπουργού πολιτισμού και μεγάλου φιλέλληνα Jack Lang, η βραδυά κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος προσωπικοτήτων του κόσμου της μόδας, της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και των επιχειρήσεων γύρω από τον πρόεδρο της Sidaction τον γνωστό Pierre Bergé.

Ο σχεδιαστής Jean Paul Gaultier, ο φωτογράφος μόδας Jean-Paul Goude, ο σχεδιαστής Jérôme Dreyfuss, το πρώην top model και σχεδιάστρια Inès de la Fressange, ο σχεδιαστής Jean-Claude Jitrois, ο σχεδιαστής Kenzo Takada, ο σχεδιαστήςOlivier Lapidus, ο σχεδιαστής υποδημάτων Christian Louboutin, ο Nonce Paolini (του τηλεοπτικού δικτύου TF1) και ο Nicolas de Tavernost (του τηλεοπτικού δικτύου M6) ήταν μόλις μερικοί από τους 700 συμμετέχοντες στη μοναδική αυτή εκδήλωση.

Ο χώρος του θεάματος είχε και αυτός πολλούς εκπροσώπους όπως η ηθοποιός Isabelle Huppert, η Diane Kruger, η Anna Mouglalis, η Dita von Teese, ο ηθοποιός Pierre Arditi και ο Lambert Wilson. Ο Nicolas Bedos, ο Gaspar Proust, η Laura Smet, ο Charles Berling, η Juliette Binoche καιη Sandrine Kiberlain απάντησαν καιαυτοί θετικά στην πρόσκληση του φετινού καλέσματος της Sidaction.

Η οργάνωση, η οποία με τα έσοδα της βραδιάς χρηματοδοτεί την έρευνα κατά του HIV/AIDS και η οποία υποστηρίζει τους φορείς και ασθενείς στη Γαλλία, πουλούσε το τραπέζι των 10 θέσεων για 9.000. Πέρυσι, η εκδήλωση είχε φέρει 748.000 ευρώ ενώ φέτος κατάφερε να ξεπεράσει τα 750.000.

Το 50% των εσόδων θα χρηματοδοτήσουν την έρευνα ενώ τα υπόλοιπα  θα χρηματοδοτήσουν προγράμματα του Sidaction σε 28 υπό ανάπτυξη χώρες. Από το 2002, το «Dîner de la Mode contre le sida» έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή TETU

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!