Ρωσία : Η Aeroflot αναγκάζει gay εργαζόμενο να παντρευτεί

31/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Maxim Kupreev (φωτογραφία), ιπτάμενος φροντιστής ηλικίας 25 ετών ήρθε αντιμέτωπος με ομοφοβική πίεση από την αεροπορική εταιρεία Aeroflot στην οποία εργάζεται, στα τέλη του 2011, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Gay Russia.

Ο ιπτάμενος, ο οποίος είναι εθελοντής σε ΛΟΑΔ οργανώσεις επιθυμούσε να δημιουργήσει μια ομάδα για την προστασία των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιθυμούσε μεταξύ άλλων να μην αναφέρεται πουθενά στο μέλλον ο σεξουαλικός προσανατολισμός στα εσωτερικά έγγραφα της Aeroflot αλλά και να αναγνωριστούν τα δικαιώματα στα ζευγάρια ιδίου φύλου.

Αντιμέτωπος με πιέσεις για να μη χάσει την εργασία του ο Kupreev βρέθηκε παντρεμένος με μια παιδική του φίλη, ώστε να διαφυλάξει την εργασία του.

Ο Kupreev όχι μόνο αναγκάστηκε να παντρευτεί με την παιδική του φίλη του Sofia Mikhailova, αλλά η δεύτερη αναγκάστηκε να δώσει τέλος στο νόμιμο γάμο της με τον Grigoriy Andreykin.

“Η Aeroflot πράγματι διέλυσε έναν αληθινό γάμο και δημιούργησε έναν ψεύτικο ” δήλωσε ο Nikolai Alekseev, ιδρυτής του Moscow Pride, στην Gay Star News.

Ως αντάλλαγμα η Mikhailova λέγεται ότι δέχτηκε σημαντικές εκπτώσεις σε πτήσεις της Aeroflot .

Ως αντίδραση για τις διακρίσεις και την ομοφοβική αντίδραση της εταιρείας, οι Ρωσικές ΛΟΑΔ οργανώσεις επέλεξαν να μποϋκοτάρουν την εταιρεία και να διαδηλώσουν μπροστά στα κεντρικά της στις 9 Φεβρουαρίου.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την αεροπορική εταιρεία. Ο εκπρόσωπος της, χωρίς να επιβεβαιώσει τα όσα έχει καταγγείλει ο ιπτάμενος, ανέφερε ότι η Aeroflot δεν έχει ΛΟΑΔ οργάνωση υπαλλήλων διότι οι εργαζόμενοι της «οφείλουν να ξεχωρίζουν προσωπική και επαγγελματική ζωή».

***Το άρθρο αυτό είναι αναδημοσίευση και δεν εκφράζει τις απόψεις του συντάκη ή/και του περιοδικού. Το κείμενο περιλαμβάνει γεγονότα ή/και απόψεις για τα οποία δε φέρουν ουδεμία ευθύνη ο συντάκτης ή/και το περιοδικό.***

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!