Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με το Entertainment Weekly, η 32χρονη drag queen, Laganja Estranja, ακτιβίστρια κάνναβης και τραγουδίστρια, έκανε coming out ως υπερήφανη τρανς γυναίκα μετά από ένα 10χρονο ταξίδι εξερεύνησης της ταυτότητάς της.

«Υπάρχουν τόσες πολλές άλλες γυναίκες γύρω μου, που με έχουν εμπνεύσει να προχωρήσω σήμερα, και είναι λόγω του αγώνα τους και των δυσκολιών τους, που μπορώ εγώ τώρα πραγματικά να το κάνω αυτό, και να μπορώ να πω ότι είμαι αγχωμένη, αλλά δε φοβάμαι» , δήλωσε, προσθέτοντας:

«Δεν πρόκειται να ζήσω τη ζωή μου πλέον με φόβο.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jay Jackson (@laganjaestranja)

Συνέχισε: «Θέλω να μπορώ να το εκφράζομαι ανά πάσα στιγμή. Μόλις κουρεύτηκα – ένα πολύ θηλυκό κούρεμα – και σε μόλις μια εβδομάδα ήδη, η ζωή μου έχει αλλάξει. Είμαι σε θέση να κατέβω από τη σκηνή και να βγάλω το μακιγιάζ μου και βλέπω ακόμα μια όμορφη γυναίκα στον καθρέφτη. Είναι πολύ δυνατό.» 

Μιλώντας στο EW σχετικά με τη φυλομετάβασή της, η Estranja τονίζει ότι το ταξίδι και η φυλομετάβαση κάθε τρανς ατόμου είναι μοναδικό και ότι αξίζει να εξερευνήσει αυτό το μέρος του εαυτού στον δικό της/του/τ@ χρόνο και όποτε είναι έτοιμες/οι/@.

«Το Glam δε σε κάνει γυναίκα · σε κάνει γυναίκα σε ανθρώπους εκτός, στον κόσμο έξω… το φύλο είναι επιτελεστικό, κι αυτό που φοράμε είναι μια επέκταση αυτού που νιώθουμε εσωτερικά», είπε. «Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια εδώ: μόλις τελειώσει κι όταν το ξέρουν οι άνθρωποι, θα είμαι πιο ελεύθερη να εξερευνήσω τι σημαίνει να είσαι γυναίκα μέσα μου. Το ντύσιμο; Το ‘χω, αλλά δεν είναι αυτό που σε κάνει γυναίκα.»

Η Lagnja έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στην 6η σεζόν του RuPaul’s Drag Race το 2014, και έμεινε στη μνήμη μας από τα one-liners, αλλά και από την επική της είσοδο στο δωμάτιο werk.