Ιρλανδία: Κατέβασαν και έκαψαν για δεύτερη φορά τις σημαίες του Pride

15/06/2021
από

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από μία εβδομάδα, οι σημαίες του Pride που υψώθηκαν μπροστά από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου στο Waterford της Ιρλανδίας, κατέβηκαν και κάηκαν.

Ο δήμαρχος Damien Geoghegan έκανε την ανακοίνωση σε μια δημοσίευση στο Twitter, όπου καταδίκασε την πράξη και υποσχέθηκε ότι οι σημαίες θα υψωθούν και πάλι. Σύμφωνα με αναφορά των αρχών ένας 40χρονος άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για εγκληματική ενέργεια για το αρχικό συμβάν, που συνέβη τη Δευτέρα 7 Ιουνίου.

“Μια πραγματικά απεχθής πράξη”, ανέφερε ο δήμαρχος το Σάββατο, λέγοντας ότι η υπόθεση “ήταν στα χέρια” της εθνικής αστυνομικής δύναμης της χώρας, γνωστή στην Ιρλανδία ως Gardaí.

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Δευτέρας αμέσως μετά το Pride του Σαββατοκύριακου στο Waterford County. Οι σημαίες κατέβηκαν και κάηκαν, από τον ανώνυμο άνδρα που συνελήφθη την Πέμπτη.

Ο δήμαρχος Geoghegan και η κοινότητα διατήρησαν την ετοιμότητά τους απέναντι στην καταστροφική πράξη και αμέσως ύψωσαν ξανά τις σημαίες.

“Πίσω εκεί όπου ανήκουν!” έγραψε ο Geoghegan.

Σε μια άλλη δημοσίευση, ο Geoghegan σημείωσε ότι ο εμπρησμός και η καταστροφή των πρώτων σημαιών υπογράμμισαν ακριβώς τη σημασία του να υπάρχουν οι σημαίες υπερηφάνειας, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι πολίτες της πόλης θα «αηδιάσουν από αυτήν την πράξη» και ότι ως δήμαρχος δε θα «αποθαρρυνθεί» από την πτήση της σημαίας.

“Το Waterford είναι ένα φιλόξενο μέρος χωρίς αποκλεισμούς”, έγραψε στο Twitter.

Όμως, όλοι στην πόλη δεν ήταν τόσο ζεστοί και θετικοί. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Geoghegan πήρε μια πιο ζοφερή θέση, σημειώνοντας ότι ήταν «θλιβερό καθήκον του να αναφέρει ότι οι σημαίες του Pride κατέβηκαν για μια νύχτα και αφαιρέθηκαν από τα κοντάρια στο δημαρχείο.»

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι του Waterford κατέστησαν σαφές ότι μοιράζονται τα συναισθήματα του δημάρχου για τα περιστατικά.

“Απόλυτα αηδιαστικό”, έγραφε μια αφίσα.

Ο ανώνυμος άντρας που συνελήφθη για το πρώτο περιστατικό έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 6 Ιουλίου. Η Gardaí δε δημοσίευσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την έρευνά τους για το δεύτερο συμβάν.




Δες και αυτό!