Πενσυλβανία: Το πρώτο κορυφαίο ομόφυλo ζευγάρι σε χορό αποφοίτησης

14/06/2021
από
Οι "βασίλισσες" του χορού αποφοίτησης Carly Levy και Courtney Steine. (Facebook/ Courtney Steiner)

Δύο έφηβες έγραψαν ιστορία στην Πενσυλβανία, αφού οι συμμαθήτριες/τές τους τις ψήφισαν ως το κορυφαίο ζευγάρι του χορού αποφοίτησης.

Πρόκειται για τις Carly Levy και Courtney Steine, που φοιτούν στο Pennridge της Πενσυλβανίας σύμφωνα με το ABC 7 News.

Η Courtney Steine, Carly Levy,
Η Courtney Steine και η Carly Levy, (Facebook/ Courtney Steiner)

Ενώ η Carly είπε ότι το να γίνει «βασίλισσα» του χορού ήταν «όνειρο από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι», η Courtney είπε ότι ήταν «πάντα nerd» και πίστευε ότι δε θα συμβεί ποτέ.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και κάποιους μήνες. Ψηφίστηκαν από τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές τους για να γίνουν οι πρώτες λεσβίες «βασίλισσες» στο σχολείο τους και πιθανώς στα σχολεία ολόκληρης της πολιτείας.

Η Carly είπε: «Δεν ήμουν σίγουρη αν το σχολείο θα το επέτρεπε, γιατί αυτή η περιοχή και αυτή η κομητεία κάποιες φορές μπορεί να κλίνει λίγο μακριά από το να επιτρέψει κάτι τέτοιο να συμβεί. Αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένη όταν έμαθα το επέτρεψαν.» 

Η Courtney μίλησε για την προετοιμασία της εκείνη τη μέρα: «Πήρα λουλούδια για να ταιριάζουν με το ροζ φόρεμά μου και λουλούδια που να ταιριάζουν με το μπλε φόρεμα της.»

Μόλις στέφτηκαν «βασίλισσες», ανακάλυψαν ότι είχαν συγκεντρώσει συντριπτικά «τις περισσότερες ψήφους.» Η νίκη τους συνέπεσε με τον μήνα Pride, είπε η Carly, και ήταν το «κεράσι στην τούρτα.» 

Οι 18χρονες «βασίλισσες» έχουν αντίκτυπο και πέρα ​​από το σχολείο τους

«[Η αδερφή μου] είπε ότι ένας από τους [συναδέλφους της] την έπιασε και της είπε: «Η αδερφή σου και η κοπέλα της έκαναν το παιδί μου, που είναι ομοφυλόφιλος, να νιώσει ασφαλής και να πάρει κουράγιο από τον χορό», είπε η Carly.

Η Courtney πρόσθεσε: «Μου δίνει ελπίδα για τόσα πολλά παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Άτομα, που δεν είναι ο τυπικός βασιλιάς και βασίλισσα.»

Μοιράζοντας τα νέα στο Facebook, η Courtney έγραψε: «Είμαστε περήφανες που ανακοινώνουμε ότι είμαστε το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι του σχολείου Pennridge που κέρδισε τον τίτλο των βασιλισσών!

«Όχι μόνο αυτή η νίκη είναι συναρπαστική για εμάς, αλλά είναι συναρπαστική για ολόκληρη την κοινότητά μας… Είναι τόσο εκπληκτικό που βλέπουμε, επιτέλους, να σημειώνεται κάποια πρόοδος στην κοινότητα του Pennridge και πραγματικά δείχνει πόσο μεγάλη πρόοδο έχουμε κάνει έστω και τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

«Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που μας ψήφισαν, εκτιμούμε την αγάπη και την υποστήριξή σας πάρα πολύ.»

Πρόσθεσε: «Ας συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο και ας συνεχίσουμε να κάνουμε τις κοινότητές μας πιο συμπεριληπτικές για όλα τα φύλα, τις φυλές και τις σεξουαλικότητες. Χαρούμενο Pride.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!