Βουλευτής ζήτησε συγγνώμη που είχε ψηφίσει κατά της ισότητα στον γάμο

14/06/2021
από
Nick Smith, New Zealand
Nick Smith

Ο Nick Smith, ένας απερχόμενος βουλευτής της Νέας Ζηλανδίας, ζήτησε συγγνώμη στο κοινοβούλιο για την ψήφισή του κατά της ισότητας στον γάμο το 2013.

Ο βετεράνος νομοθέτης του Εθνικού Κόμματος ολοκλήρωσε την πολυετή κοινοβουλευτική σταδιοδρομία του την Πέμπτη (10 Ιουνίου), όταν ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Αναλογιζόμενος τα τριάντα του χρόνια στην πολιτική, ο 57χρονος Smith, έκανε μία ομιλία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου παραδέχτηκε ότι η ψήφος του κατά της ισότητας του γάμου ήταν «ένα ζήτημα στο οποίο έκανα λάθος.» 

Η ψηφοφορία διεξήχθη πέντε χρόνια πριν ο γιος του, ο Logan, του κάνει coming out ως γκέι.

Σύμφωνα με το 1news, δήλωσε: «Ήδη εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι οι απόψεις μου ήταν λανθασμένες. Το λάθος μου είναι ακόμη πιο προσωπικό, με τον 20χρονο γιο μου που είναι γκέι. Θέλω να καταθέσω σήμερα τη συγγνώμη μου προς τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα της Νέας Ζηλανδίας.»

Ο Smith πρόσθεσε: «Αποτίω φόρο τιμής στους Louisa Wall, Fran Wilde και Amy Adams για την ηγεσία τους, που βελτίωσε τη ζωή του γιου μου και χιλιάδων άλλων πολιτών της Νέας Ζηλανδίας.»

Ο βουλευτής αποσύρεται από το κοινοβούλιο για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, μετά από έρευνα για «λεκτική διαμάχη» που είχε με έναν υπάλληλο.

Ο Nick Smith υποσχέθηκε στον γιο του ότι θα ζητούσε συγνώμη

Ο Smith είπε ότι «όφειλε μία συγγνώμη στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα της Νέας Ζηλανδίας.»

«Ψήφισα κατά του γάμου των γκέι», είπε. «Ο γιος μου Logan μου είπε πριν από τρία χρόνια ότι ήταν ομοφυλόφιλος… Του έδωσα μια υπόσχεση, ότι πριν αποσυρθώ από το κοινοβούλιο θα έλεγα δημόσια αυτή τη συγγνώμη.» 

«Όταν μου το είπε για πρώτη φορά ο Logan, είχαμε βγει για φαγητό και είχε κάτι σημαντικό να μου πει. Ανησυχούσα ότι ήταν κάτι άλλο, οπότε όταν μου είπε ότι ήταν γκέι, γελάσαμε δυνατά και κάναμε μία μεγάλη αγκαλιά.»

Ο Logan δήλωσε «περήφανος» για τον πατέρα του που κατέθεσε τη συγγνώμη του στο κοινοβούλιο.

«Ήξερα ότι είχε ήδη αλλάξει τις απόψεις του και ήξερα ότι είναι υποστηρικτικός πατέρας σε όλη τη διαδρομή», είπε.

«Νομίζω ότι είναι απλώς σημαντικό να δείξουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν και οι απόψεις τους μπορούν να αλλάξουν ως παράδειγμα για τους άλλους.»




Δες και αυτό!