Γκέι μορμόνος έκανε coming out στον -υποστηριτικό- πατέρα του

11/06/2021
από
Austin Swink
Austin Swink

Ένας γκέι μορμόνος θέλησε να κάνει coming out στον πατέρα του, ο οποίος δεν είχε την αντίδραση που περίμενε ο ίδιος.

Ο Austin Swink, από το Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντα, ήταν 19 χρονών και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει ένα διετές ταξίδι ιεραποστολής.

Οι μορμόνοι ιεραπόστολοι απομακρύνονται συνήθως από το σπίτι τους για δύο χρόνια, συχνά διορίζονται σε μια ξένη χώρα, και δεν μπορούν να επιστρέψουν για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, οπότε ο Austin ήθελε να μιλήσει στον πατέρα του πριν φύγει.

Στην USA Today δήλωσε: «Ήμουν έτοιμος να φύγω για την ιεραποστολή μου, και είχα αυτό το συναίσθημα, ότι έπρεπε απλώς να το βγάλω από μέσα μου πριν φύγω, γιατί με βάραινε για τόσο πολύ καιρό, που δεν έλεγα τίποτα.» 

Αν και είπε ότι αυτός και ο μπαμπάς του, ο Vaughn Swink, «ήταν πάντα πολύ κοντά», ο Austin φοβόταν μιας και η εκκλησία των μορμόνων, γνωστή ως η εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, ή εκκλησία LDS, δεν έχει καθόλου καλή φήβη για την αποδοχή της προς τα ΛΟΑΤ+ άτομα.

Ο Austin αποφάσισε να ηχογραφήσει τη στιγμή του coming out. Η αντίδραση του πατέρα του ήταν γεμάτη από απόλυτη αγάπη.

Καθώς ο έφηβος κατέρρευσε λέγοντας, «είμαι γκέι», ο μπαμπάς του τον πλησίασε και του είπε:

«Austin, δε με νοιάζει. Δε με νοιάζει! Austin, άκου, κοίτα με. Δε με νοιάζει. Είσαι εντάξει! Είσαι παιδί του Θεού;» 

Ο Austin απάντησε ότι ήταν, και ο μπαμπάς του είπε στη συνέχεια: «Εντάξει, αυτό είναι μια χαρά τότε!» 

Ο Vaughn είπε στο USA Today: «Είναι λογικό κάποιος να είναι ευτυχισμένος και να μην χρειάζεται να κρύβεται και να μη λέει τίποτα για το πώς αισθάνεται πραγματικά. Είναι σχεδόν σαν να πρέπει να λένε ψέματα στον εαυτό τους και στους άλλους, κι αυτό δεν είναι σωστό.» 

«Για εκείνον το coming out είναι να είναι ευτυχισμένος», πρόσθεσε.

Ο Austin, ο οποίος τώρα είναι ευτυχώς έξω από την ντουλάπα και έχει έναν σύντροφο που ονομάζεται Jason, έλαβε πολλή αγάπη από τον κόσμο μετά την ανάρτηση του βίντεο, με πολλά από τα σχόλια να προέρχονται από άλλα νεαρά γκέι μέλη της εκκλησίας των μορμόνων.

Έγραψε: «Εάν περνάς κάτι τέτοιο, αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, αν νιώθεις ότι οι γονείς σου δε θα σε αγαπούν πια, θέλω απλώς να ξέρεις ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που σε αγαπούν. Θα τα καταφέρεις, όλες/οι/α θα τα καταφέρουμε μαζί. Μην σταματήσετε λοιπόν!» 




Δες και αυτό!