Τέξας: Εκλέχθηκε το πρώτο ανοιχτά γκέι Μαύρο άτομο

07/06/2021
από
πρώτο ανοιχτά γκέι Μαύρο άτομο
McKee-Rodriguez

Ο Jalen McKee-Rodriguez το Σάββατο (5 Ιουνίου) έγινε το πρώτο ανοιχτά γκέι Μαύρο άτομο που κατέχει εκλεγμένο αξίωμα στο Τέξας – και νίκησε το κατεστημένο στην οπισθοδρόμηση.

Μετά από ένταση, ο McKee-Rodriguez εξελέγη στο Σαν Αντόνιο για συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο. Κέρδισε το 63% των ψήφων σε σύγκριση με μόλις το 37% του Andrews-Sullivan.

Ο εκλεγμένος σύμβουλος εργαζόταν στην πραγματικότητα υπό τον Andrew-Sullivan ως βοηθός επικοινωνίας, αλλά εγκατέλειψε το 2019, μετά από παρενόχληση και διάκριση κατά των ομοφυλόφιλων.

Αντιμετώπιζε αυτό που περιέγραψε ως «εχθρικό περιβάλλον» και «αντίποινα» από τον επικεφαλής του Andrew-Sullivan, Lou Miller.

Ο Andrew-Sullivan αρνήθηκε ότι τα προβλήματα στο γραφείο του οφείλονταν στη σεξουαλικότητα του McKee-Rodriguez.

Χρόνια μετά, ο McKee-Rodriguez ξεπέρασε αυτό που οι ακτιβίστριες/στές ονόμασαν “lavender ceiling” όταν έγινε ο πρώτος Μαύρος γκέι άνδρας, που εκλέχθηκε ποτέ στην πολιτεία του Τέξας.

«Ορκίζομαι να γίνομαι εργατικός ηγέτης κάθε μέρα», δήλωσε ο 25χρονος στην θυγατρική της ABC, KSAT.

Ένας πρώην δάσκαλος μαθηματικών, ο McKee-Rodriguez, δήλωσε ότι η νίκη του είναι μια σημαντική στιγμή στην περιοχή του, που θεωρήθηκε αρχικά ότι δεν είναι έτοιμη για έναν Μαύρο γκέι υποψήφιο.

Έκαναν λάθος.

“Αυτό που έχουμε αποδείξει, και αυτό που η κοινότητα έχει αποδείξει, είναι ότι όλα τα άτομα είναι άξια εκπροσώπησης.”

“Και αν έχετε τα σωστά κίνητρα, το σωστό πάθος και έναν καλό ακροατή / μία καλή ακροάτρια, οι άνθρωποι θα το εμπιστευτούν.”

Οι ακτιβίστριες/στές του ΛΟΑΤ+ Σαν Αντόνιο επαίνεσαν την επιτυχία του McKee-Rodriguez, την οποία θεωρούν ως εντυπωσιακή αντίδραση στο κύμα αντι-ΛΟΑΤ+ νομοθεσίας, που εκπορεύεται από δεξιούς κρατικούς νομοθέτες.




Δες και αυτό!