Τι είδαμε και μας άρεσε στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι

21/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το fashion week είναι μια από τις εντονότερες περιόδους δουλειάς για ένα τμήμα μόδας ενός περιοδικού, πόσο μάλλον για ένα περιοδικό όπως το antivirus στο οποίο όσοι εργαζόμαστε το κάνουμε εθελοντικά ή πιο σωστά με πάθος γιατί μας αρέσει, γιατί το γουστάρουμε σε απλά ελληνικά.

Στο Παρίσι ξεχώρισαν οι δημιουργίες του Jean Paul Gaultier, και όλη η επίδειξη ήταν μια απόλαυση. Λατρέψαμε τις μακριές φούστες, το γκρι παλτό με τα δερμάτινα μανίκια, το καφέ παλτό με τα δερμάτινα τελειώματα, το μοναδικό πράσινο παντελόνι το οποίο επέλεξε να χαρακτεί στη μνήμη μας, όπως το έκανε και η ολόσωμη πορτοκαλί φόρμα. Λατρέψαμε τις γραβάτες του, με το διακριτικό λογότυπο, το bronze parka που είχε ένα μοντέλο γύρω από τη μέση. Λάτρεψα τις μπότες και όλα τα αξεσουάρ. Σας το είπα, τα λάτρεψα απλά όλα, αλλά αν μου έλεγε κάποιος να επιλέξω τότε θα φορούσα το γκρι παλτό και από κάτω τη μακριά γκρίζα φούστα… Προσωπικά θεωρώ την collection του Gaultier μια από τις καλύτερες.

Εδώ μπορώ να αναφερθώ και στο αρκουδάκι ντυμένο με δημιουργίες του Gaultier το οποίο αγαπώ απλά και το οποίο τόσο καιρό θέλω να σας αναφέρω…

Ξεχώρισαν οι δημιουργίες του Balmain, για το ρομαντικό ύφος από το αυτοκρατορικό τσαρικό ναυτικό και τα υπέροχα παλτά.

Στον Rick Owens λάτρεψα τα ρούχα στο χρώμα του πάγου αλλά και αρκετά ζευγάρια παπούτσια.

Στον Louis Vuitton, οι δημιουργίες του Kim Jones κεντρίσαν αμέσως το ενδιαφέρον μου. Και αυτό από την αρχή με το υπέροχο camel παλτό και μέχρι το τελευταίο smoking suit. Το βελούδινο dark blue κοστούμι ήταν υπέροχο, όπως και όλες οι τσάντες. Ειδική αναφορά στα υπερμεγέθη cache-col τα οποία λάτρεψα από τη στιγμή που τα είδα.

Στον Dries Van Noten μου άρεσαν τα παλτά. Ειδικά το peacoat αλλά και το μακρύ double-breasted παλτό. Ένα καφέ ζευγάρι παπούτσια με μεταλλική λεπτομέρεια έχει χαραχθεί και αυτό στη μνήμη μου.

Στον Givenchy αγάπησα το look το οποίο έβαλα και στο review μου. Ναί, τη δερμάτινη μπλούζα με την φούστα .

Στον Yves Saint Laurent, αγάπησα τα peacoats με τις δερμάτινες λεπτομέρειες, όπως αγάπησα στους Viktor & Rolf τη δερμάτινη σαλοπέτα.

Στον Mugler μου άρεσαν κάποια σακάκια, τα πουκάμισα με το ιδίαιτερο κούμπωμα, και ένα μακρύ μπλέ παλτό.

Επιστροφή λοιπόν στην πραγματικότητα, επιστροφή στη δική μας δημιουργικότητα, τα editorial μόδας τα οποία κάνουμε και αγαπάτε ( όπως λέτε στα πολλά μηνύματα σας ) και σε μια ομάδα την οποία αγαπώ, γιατί η ομάδα του antivirus είναι μια δημιουργική οικογένεια την οποία “επιβλέπει” ένας εκδότης που αγαπούμε όλοι μας και όλοι μαζί κάνουμε ένα περιοδικό το οποίο αγαπάτε, μιας και το στηρίζετε θερμά εδώ και τόσα χρόνια.

Επιστρέφουμε γεμάτοι ιδέες, δημιουργική όρεξη για τις δικές μας παραγωγές, οι οποίες ειλικρινά ελπίζω ότι θα μπορέσουν μέσα στο 2012 να φιλοξενήσουν δημιουργίες που είδαμε στο Παρίσι και το 2012 να έχουμε τη στήριξη των σχεδιαστών μόδας και των οίκων μόδας, γιατί άλλωστε στην Ελλάδα, το περιοδικό μας είναι από τα λίγα ΛΟΑΔ περιοδικά που έχει τμήμα ανδρικής μόδας και δικές του παραγωγές.

Το 2012 θα συνεχίσουμε όμως να στηρίζουμε και τους Έλληνες σχεδιαστές που τόσο αγαπάμε, γιατί επιθυμία μας είναι μέσα από τις σελίδες μας, οι αναγνώστες μας να γνωρίσουν την ελληνική δημιουργία, να γνωρίσουν τα ταλέντα τα οποία έχει αυτή η χώρα και να τα στηρίξουμε με κάθε τρόπο σε μια σκληρή οικονομική περίοδο για τη χώρα.

Περιμένω όπως πάντα τα σχόλια σας, τις ερωτήσεις σας και τα μηνύματα σας στο [email protected] αλλά και στην σελίδα του περιοδικού στο facebook.

Σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για τα like σας, τα υπέροχα μηνύματα σας και την υποστήριξη σας.

Lucas Samaltanos-Ferrier, Fashion director

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!