Google: Γιορτάζει τον μήνα Pride με συμβολισμούς, κομφετί και σημαίες

02/06/2021
από

Η Google γιορτάζει τον μήνα υπερηφάνειας με τρόπο, που μας έφερε ένα χαμόγελο, καθώς χρησιμοποιούμε τη μηχανή αναζήτησης.

Συμβολικό Doodle

Αρχικά, αφιέρωσε το doodle σήμερα (02/06/21) στον αστρονόμο και ακτιβιστής των γκέι δικαιωμάτων, Frank Kameny, που τον απέλυσαν το 1957 από την υπηρεσία του στον αμερικανικό στρατό, επειδή ήταν γκέι. Μία συμβολική κίνηση, ξεκάθαρη στο μήνυμά της.

Ο Kameny, υπηρέτησε στον στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σπούδασε και δίδαξε στοHarvard, όπου έκανε το διδακτορικό του στην αστρονομία (1956), μόνο και μόνο για να τον απολύσουν έναν χρόνο μετά. Αυτή ήταν και η αφορμή για να ασχοληθεί με σθένος με τον αγώνα για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των γκέι ατόμων και την κατάρριψη των διακρίσεων.

Το 1971 έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι υποψήφιος για το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς όμως να εκλεγεί. Είχε λάβει αναρίθμητες διακρίσεις για το έργο του, εκπροσωπώντας οργανώσεις, πρωτοστατώντας σε διαδηλώσεις και δίνοντας ηχηρές και ενωτικές ομιλίες.

Η τελευταία του ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011. Πέθανε στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, σε ηλικία 86 ετών, μετά από χρόνιο καρδιακό πρόβλημα.

Κομφετί και Σημαίες

Ακόμη, η Google κάθε φορά που στην αναζήτηση αναφέρεις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως gay, lesbian, bisexual, intersex, pansexual, non binary, asexual τότε εμφανίζεται στην οθόνη σου ένα εορταστικό εφέ με κομφεττί και σημαίες υπερηφάνειας των εκάστοτε ταυτοτήτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ωστόσο, αν επιχειρήσετε να γράψετε τις ίδιες λέξεις στα ελληνικά θα είναι άδικος κόπος, καθώς δεν έχει προβλεφθεί κάποια αντίστοιχη ευχάριστη έκπληξη.

#HappyPrideMonth




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!