Κεντάκι: Ίδρυμα τεκνοθεσίας και αναδοχής προβαίνει σε ομοφοβικές δηλώσεις

31/05/2021
από
ίδρυμα, ομοφοβία, τεκνοθεσία
Ίδρυμα δήλωσε ότι τιμωρούνται τα παιδιά αν υπάρξει ισότητα για τα γκέι ζευγάρια

Το ίδρυμα Sunrise Children Services αρνείται να υπογράψει την οδηγία της Πολιτείας, εκτός εάν λάβει «θρησκευτική εξαίρεση» για διάκριση εις βάρος των γκέι ατόμων, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες παιδιά.

Το Sunrise Children’s Services, ένα ίδρυμα ανάδοχης φροντίδας και τεκνοθεσίας, που είναι συνδεδεμένο με την εκκλησία των βαπτιστών, αρνείται να υπογράψει την υποχρεωτική σύμβαση με την πολιτεία του Κεντάκι, με την οποία εξουσιοδοτούνται όλοι οι οργανισμοί να παρέχουν υπηρεσίες πρόνοιας για τα παιδιά στην πολιτεία. Το ίδρυμα αναφέρει, ότι θα τιμωρήσει τα παιδιά, εκτός εάν κάνουν εξαίρεση για διάκριση εναντίον των ΛΟΑΤΚ ζευγαριών.

Το ίδρυμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών για κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην πολιτεία – συμπεριλαμβανομένων ΛΟΑΤΚ παιδιών που έχουν διωχθεί από τα σπίτια τους μετά το coming out τους.

Το Sunrise έχει επί του παρόντος περίπου 800 παιδιά στη φροντίδα του, αλλά αρνείται να υπογράψει τη σύμβαση.

“Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την απώλεια ενός τόσο μεγάλου παρόχου υπηρεσιών παιδικής πρόνοιας … και να μην αναμένουμε κάποιο βαθμό διακοπής του”, δήλωσε ο Terry Brooks, εκτελεστικός διευθυντής του Kentucky Youth Advocates, στο Associated Press.

«Η θέση της πολιτείας είναι ότι να προσπαθήσει να υποχρεώσει το Sunrise να υπογράψει το ίδιο έντυπο σύμβασης που χρησιμοποιεί κα ιγια τους παρόχους που δεν είναι θρησκευτικοί», δήλωσε ο δικηγόρος του Sunrise, John Sheller. «Και το Sunrise δεν μπορεί και δε θα υπογράψει τη σύμβαση μέχρι την 1η Ιουλίου ή οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία.»

“Εάν το Sunrise δε θέλει να το τηρήσει αυτό, είναι εντάξει. Δε θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κρατικά χρήματα, κρατικές συμβάσεις, ή παιδιά στη φροντίδα του κράτους,» δήλωσε ο Chris Hartman, εκτελεστικός διευθυντής της εκστρατείας Fairness, μιας ομάδας υπεράσπισης για τα δικαιώματα των γκέι, που εδρεύει στο Λούισβιλ.

Μερικά από τα παιδιά έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους από ομοφοβικούς γονείς μόνο και μόνο για να σταλούν σε μια εγκατάσταση, που δε θα εξυπηρετούσε κάποιο άτομο σαν αυτά. Η ψυχολογική επίδραση της εγκατάλειψης και της επαναλαμβανόμενης απόρριψης μπορεί να είναι καταστροφική για τη νεολαία.

Ο Sheller χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ως «εξωφρενική κατηγορία», λέγοντας ότι το ίδρυμα «δέχεται πρόθυμα» τα ΛΟΑΤΚ παιδιά, ενώ προσπαθεί να εξηγήσει, γιατί απορρίπτει τα ΛΟΑΤΚ ενήλικα άτομα. Απέρριψε τυχόν υπαινιγμούς ότι το ίδρυμα υποστηρίζει τη θεραπεία μεταστροφής.

Αρκετές καθολικές υπηρεσίες τεκνοθεσίας έχουν κλείσει τις πόρτες τους, απορρίπτοντας τα εγκαταλελειμμένα παιδιά υπέρ των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, αντί να ακολουθούν νόμους περί μη διάκρισης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!