Αλάσκα: Αυτοκόλλητα με σβάστικα στο Εβραϊκό Μουσείο και σε γκέι μπαρ

31/05/2021
από
Αλάσκα, σβάστικα, Εβραϊκό Μουσείο, γκέι μπαρ, λευκή υπεροχή, ακροδεξιά
σβάστικα

Ένας άντρας με κουκούλα φαίνεται από την κάμερα να κολλάρι αυτοκόλλητα μίσους με τη σβάστικα στο Εβραϊκό Μουσείο και σε ένα γκέι μπαρ στο Άνκορατζ της Αλάσκας.

Στις 2 π.μ. την Τρίτη το πρωί (25 Μαΐου), ο άγνωστος άντρας φαίνεται να οδηγεί ένα σκούτερ μέχρι το Εβραϊκό Μουσείο της Αλάσκας και να βάζει αυτοκόλλητα στην πόρτα και στα δύο παράθυρα, σύμφωνα με το Associated Press.

Κάθε αυτοκόλλητο είχε μία μαύρο σβάστικα και τη φράση: «Είμαστε παντού.»

Λίγο μετά από μια ώρα, τα ίδια αυτοκόλλητα βρέθηκαν στην πόρτα του Mad Myrna’s, ενός γκέι μπαρ στο κέντρο του Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας.

Σε μια δήλωση που ζητά τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό του ενόχου, το Αστυνομικό Τμήμα του Άνκορατζ ανέφερε: «Δεν υπάρχει χώρος για μίσος στην κοινότητά μας. Το αστυνομικό τμήμα του Άνκορατζ λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτά τα θέματα. Στο πλαίσιο της τρέχουσας έρευνάς μας, συνεργαστήκαμε με το FBI για να προσδιορίσουμε τυχόν πιθανές παραβιάσεις προς την πολιτεία και τις ομοσπονδιακές χώρες.»

Ο άνδρας φαίνεται να έχει βανδαλίσει χώρους που συνδέονται με ομάδες που στοχοποιούνται από το ναζιστικό κόμμα, καθώς και οι Εβραίοι και οι ομοφυλόφιλοι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Ο Ραβίνος Yosef Greenberg, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εβραϊκού Μουσείου της Αλάσκας, δήλωσε ότι η αστυνομία δε θεώρησε το περιστατικό σοβαρή ή οργανωμένη απειλή και χαρακτήρισε τον άνδρα που έβαλε τα αυτοκόλλητα ως «δειλό».

Ο ίδιος δήλωσε: «Οι Εβραίοι έχουν 4.000 χρόνια εμπειρίας δίωξης.»

«Τα βάζει με τους λάθος ανθρώπους. Δεν είμαστε άνθρωποι που φοβόμαστε.»

Ο Greenberg πιστεύει ότι ο άντρας «ενθουσιάστηκε με κάτι που διάβασε στο διαδίκτυο και ήρθε και έβαλε ένα αυτοκόλλητο», αλλά πρόσθεσε ότι αν τον πιάσει η αστυνομία, θα «δηλώσει ότι ολόκληρη η κοινότητα είναι ενωμένη, ότι τέτοια πράγματα δεν μπορούν να συμβούν σε αυτήν την κοινότητα.»

Η Laura Carpenter, επικεφαλής του ΛΟΑΤ+ οργανισμού της Αλάσκας, Identity Inc, η οποία έχει γραφεία κοντά στο γκέι μπαρ Mad Myrna’s, δήλωσε: «Η σβάστικα είναι ένα σύμβολα της λευκής υπεροχής και της ακροδεξιάς, και πράξεις όπως αυτή βλάπτουν και την κοινότητα των ανθρώπων με σκουρόχρωμο δέρμα εντός της ΛΟΑΤ+ κοινότητα… Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα ανθρώπων που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα και τους Εβραίους.»

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, το προσωπικό της Mad Myrna επέμεινε ότι «δε θα επικεντρωθούμε ούτε θα δώσουμε βάση στο μισό αυτοκόλλητο που βρέθηκε στην πόρτα μας τη νύχτα».

Ωστόσο, πρόσθεσαν: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα άτομα για τα σχόλια αγάπης και υποστήριξης… Είμαστε εδώ, είμαστε κουήρ.» 




Δες και αυτό!