Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι : Dries Van Noten

21/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Μπορείτε να φανταστείτε τον Frank Zappa και τον Oscar Wilde στο ίδιο δωμάτιο ; Ο Dries Van Noten μπόρεσε ή τουλάχιστον η έμπνευση του όταν σχεδίαζε τη νέα του collection.

Το show πλημμύρισε από τις λέξεις του Oscar Wilde που μια ομάδα καλλιτεχνών σχεδίαζε κατά τη διάρκεια της επιδειξης και ενώ τα μοντέλα παιρνούσαν μπροστά μας.

Ο μόνος όρος που θα μπορούσε να περιγράψει τη νέα collection θα ήταν “Psychedelic elegance” και είναι σίγουρα ένα τεράστιο ρίσκο. Οι δημιουργίες του μου θυμίζουν έργο του Brueghel σε συνδυασμό με μια Βικτωριανή στρατιωτική ιστορία.

Το ύφος haute hippie Zappa, το απόγειο της δεκαετίας των ’60 του s επέσυρε την προσοχή σε εκλεκτής ποιότητας Βικτωριανής έμπνευσης κομμάτια, με ένα κομμάτι δαντέλλας και πολύ περισσότερο χρώμα που προστέθηκε για την αισθησιακή επίδραση.

Σίγουρα οι δημιουργίες του εκπλήσουν αλλά δε ξέρω αν θα πάρω το ρίσκο να μιλήσω θετικά για ολόκληρη την collection. Ίσως μιλήσω θετικά για κάποια κομμάτια, κάποια κομμάτια τα οποία είναι για τον άνδρα και όχι για ένα νεαρό αγόρι. Η καλλιγραφία του Ολλανδού καλλιτέχνη Gijs Frieling δεν θα με κάνει να επιλέξω τα κομμάτια στα οποία υπάρχει γιατί δε θεωρώ ότι έχει κάτι να πει ή να δηλώσει. Δεν αποτελεί κάποιο statement αλλά ένα ρίσκο και μια επιλογή που δεν ταιριάζει στα προσωπικά μου γούστα. Η τόλμη αυτή μου φάνηκε οδυνηρή με έναν περίεργο τρόπο, όπως πολλές γεμάτες αίσθηση-ζωντανές στιγμές.

Ο Dries επέλεξε να ριψοκινδυνέυσει, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι προσωπικά θα τον ακολουθήσω στις επιλογές του. Δε μπορώ να πω ότι με κέρδισε.

 Για να χαρακτηρίσω τα όσα είδα θα έλεγα ίσως «τίποτα δεν είναι κερδισμένο».

Αλλά υπάρχει πάντα αυτή η κακόκεφη αίσθηση που συνδέεται με τον κίνδυνο οποιουδήποτε είδους.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier, είναι fashion director του antivirus και μέλος της συντακτικής ομάδας του antivirus. ( [email protected] )

Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες της collection στο fashionising.com

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!