Η NikkieTutorials ως η πρώτη τρανς παρουσιάστρια της Eurovision

20/05/2021
από

H Nikkie de Jager – επίσης γνωστή ως NikkieTutorials – μίλησε για την «τεράστια τιμή» να είναι η πρώτη παρουσιάστρια της Eurovision.

Η Nikkie, που έκανε coming out ως τρανς τον Ιανουάριο του 2020, έχει αναλάβει – μαζί με άλλα τρία άτομα – την παρουσίαση του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Μιλώντας στο SBS Dutch, ανέφερε «ότι η διοργάνωση του διαγωνισμού Eurovision είναι η πρώτη μεγάλη τηλεοπτική δουλειά της», ενώ τόνισε πως αισθάνεται ιδιαίτερη πίεση επειδή είναι μεγάλη θαυμάστρια του θεσμού αλλά και το πρώτο τρανς άτομο που αναλαμβάνει την παρουσίασή του.

«Νομίζω ότι είναι τεράστια τιμή που κατάφερα να αποκτήσω αυτήν την πλατφόρμα και να εμπνεύσω σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Nikkie.

«Και νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που παίρνουν πληροφορίες από μένα βλέποντας ότι είναι εντάξει να ζεις την αλήθεια σου, να είσαι ο εαυτός σου και να είσαι σε θέση να κάνεις φοβερά πράγματα στη ζωή, όπως η παρουσίαση της Eurovision».

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision κάνει μια μεγάλη επιστροφή, αφού αναγκάστηκε να ακυρωθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Η Nikkie έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 13,8 εκατομμύρια followers από τότε που ξεκίνησε το κανάλι της στο YouTube σε ηλικία 14 ετών. Έχει συνεργαστεί με διάφορα διάσημα πρόσωπα, όπως Lady Gaga, Patrick Starr κλπ.

Η Nikkie αστειεύτηκε ότι «πρότεινε τον εαυτή της» στον ρόλο της παρουσιάστριας, αφού έγραψε στο Twitter ότι ήθελε να φιλοξενήσει την Eurovision. Παραδέχτηκε ότι «έβαλε τη μπάρα πολύ ψηλά» για τον εαυτό της, αλλά κατάφερε να απαντήσει «στο τηλεφώνημα» για τη δουλειά.




Δες και αυτό!