Οι Proud Seniors Greece για τη Διεθνή ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Ιντερφοβίας και Αμφιφοβίας

17/05/2021
από

Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα κατά της ομοφοβίας, Τρανσφοβίας Ιντερφοβίας και Αμφιφοβίας.

Ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, οφείλεται στο γεγονός ότι στις 17 Μαΐου 1990, η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας…

Ήμαστε μια οργάνωση, η πρώτη στο ελληνικό χώρο που ασχοληθήκαμε με τα ζητήματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και μέσα σε 5 χρόνια έχουμε καταφέρει να παγιώσουμε την παρουσία μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Tα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, εκτός από την ομοφοβία και την τρανσφοβία, έχουν να βιώσουν και ένα άλλο ιδιότυπο ρατσισμό, αυτόν της ηλικιοφοβίας.

Γιατί σε μια εποχή όπου η οργιάζουσα νεολαγνία μέσω του lifestyle επιβάλει να είσαι νέος, ωραίος, δυνατός, αξιέραστος, αναγκάζει πολύ κόσμο μεγαλύτερης ηλικίας να περιοριστεί ή ακόμα και να αποκλειστεί από το κοινωνικό του, επαγγελματικό του και οικογενειακό του περιβάλλον.

Σήμερα και κάθε μέρα διεκδικούμε: ορατότητα και αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Με την ευχή να πάψουν πια να υπάρχουν διεθνής μέρες κατά της ομοφοβίας και να εξαφανιστεί αυτό το φρικτό φαινόμενο του ρατσισμού που υφίστανται πολλά άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Proud Seniors Greece




Δες και αυτό!