Πολωνός υπουργός υπερασπίζεται ιερέα που διδάσκει «ότι η ομοφυλοφιλία θεραπεύεται με ηλεκτροσόκ»

13/05/2021
από

Ένα ιερέα, που δήλωσε -μπροστά σε μαθητές- ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί «ψυχική διαταραχή που μπορεί να αντιμετωπιστεί με ηλεκτροσόκ», υπερασπίστηκε η πολωνική κυβέρνηση. 

Οι μαθητές σε ένα γυμνάσιο στην πόλη Limanowa «διδάσκονται την ομοφοβία», στα πλαίσια ενός ενός διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από της ΛΟΑΤ+ ακτιβίστρια Klaudia Szubert, ο ιερέας υποστήριξε ότι η ομοφυλοφιλία προκαλείται από «ορμονικές ανωμαλίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Για τον ιερέα, άλλες αιτίες της ομοφυλοφιλίας είναι οι «αποτυχημένες σχέσεις με τις γυναίκες» αλλά και η αποτυχία δημιουργίας ενός «ισχυρού αρσενικού περιβάλλοντος».

https://www.instagram.com/p/COSLKtyM0XS/

Ο ιερέας έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να προτείνει υστερεκτομή, ωοθηκεκτομή, κλειτοριδεκτομή και βασεκτομή, καθώς φάρμακα και θεραπείες με ηλεκτροσόκ.

Καθώς η παρουσίαση συγκέντρωσε γρήγορα αρνητικές κριτικές και αντιδράσεις από ακτιβιστές, κάποιοι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έσπευσαν να υποστηρίξουν τις ομοφοβικές διδασκαλίες του ιερέα.

Σε μια επιστολή προς το Limanowa.in, ένα τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της Πολωνίας, Έντουαρντ Σιάρκα, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον ιερέα.

«Η επίθεση στο πρόσωπο του ιερέα που κάνει κατήχηση σύμφωνα με τις εκκλησιαστικές διδασκαλίες είναι απαράδεκτη», έγραψε ο Σιάρκα.

«Μια άλλη επίθεση από αριστερούς κύκλους σε ποιμένες που διδάσκουν τις διδασκαλίες της εκκλησίας», πρόσθεσε σε ένα tweet.

«Η υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών έρχεται σε αντίθεση με την ιδεολογία του φύλου. Η εκκλησία δεν μπορεί να παραδοθεί στο αντι-κληρικό λόμπι. Πρέπει να ακολουθεί το κήρυγμα του Ευαγγελίου».

Εν μέσω της έντονης αντίδρασης, ο ιερέας έγραψε σε ένα email που απευθύνεται τόσο στους μαθητές όσο και στην Καθολική Επισκοπή του Tarnów ότι η παρουσίαση ήταν «λάθος».

«Η πρόθεσή μου δεν ήταν να βλάψω ή να προσβάλω κανέναν, αλλά να παρουσιάσω τη διδασκαλία της εκκλησίας».




Δες και αυτό!