Το Pride του Λονδίνου ζητά συγγνώμη για τον ρατσισμό και τις συμπεριφορές εκφοβισμού

13/05/2021
από

Συγγνώμη ζήτησε το Pride του Λονδίνου, μετά τις καταγγελίες για ρατσιστικές συμπεριφορές και πολιτικές εκφοβισμού από μέλη της επιτροπής. 

Έντονες είναι οι πιέσεις που δέχτηκε η επιτροπή που διοργανώνει το φεστιβάλ υπερηφάνειας στο Λονδίνο για νέα ηγεσία και διαφανείς διαδικασίες. Πέντε ανώτερα μέλη του London Pride, συμπεριλαμβανομένων των συμπροέδρων Michael Salter-Church και Alison Camps – παραιτήθηκαν τον Μάρτιο, μετά από ισχυρισμούς για εχθρικό περιβάλλον απέναντι στα μη λευκά άτομα που συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Με ανακοίνωσή του το London Pride θέλησε να απολογηθεί τονίζοντας ότι «άκουσε και συνεργάστηκε με άτομα, κοινοτικές ομάδες και συμμαχικές ενώσεις» τις τελευταίες εβδομάδες που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.

Ο οργανισμός είπε ότι ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από την κοινότητα και τα άτομα που «βίωσαν ρατσισμό, εκφοβισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή διάκρισης». Ζήτησε επίσης συγγνώμη για το ότι «δεν ενεργήσαμε γρήγορα για να αναγνωρίσουμε και να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα».

https://avmag.gr/144740/paraitithikan-ta-anotera-meli-toy-london-pride-meta-apo-kataggelies-gia-ratsismo/

Ο Christopher Joell-Deshields, εκτελεστικός διευθυντής, δήλωσε ότι οι τελευταίες εβδομάδες ήταν «προκλητικές και προσωπικά οδυνηρές». Πρόσθεσε ότι ο ρατσισμός «όχι μόνο χτυπάει τη ζωή των μαύρων ατόμων καθημερινά στην κοινωνία», αλλά υπάρχει επίσης «ένα επίπεδο ρατσισμού που υπάρχει στην ευρύτερη ΛΟΑΤ+ κοινότητα παραμένει πρόβλημα».

«Η ανάληψη ηγεσίας για την επίτευξη μετασχηματιστικών αλλαγών δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι κάτι για το οποίο αισθάνομαι πραγματικά περήφανος και αισιόδοξος», δήλωσε ο Joell-Deshields. «Καθώς το Pride στο Λονδίνο προχωρά, θα συνεχίσουμε να ακούμε και να δημιουργούμε ένα χώρο που εκτιμά τις διαφορετικές απόψεις και τις ενσωματώνει στη λήψη αποφάσεων».

Το London Pride δήλωσε, επίσης, ότι έχει δεσμευτεί να είναι «ενεργά αντιρατσιστικό» και να έχει μια κουλτούρα που «αντανακλά την πλούσια ποικιλομορφία του Λονδίνου και της κοινότητας των ΛΟΑΤ+».




Δες και αυτό!