Για ποια αστυνομία μιλά ο Χρυσοχοΐδης;

12/05/2021

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για την εκπαίδευση της ελληνικής αστυνομίας. 

Ο ίδιος, παρά τα πολλά περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αρνήθηκε ότι η ελληνική Αστυνομία είναι βίαιη «όπως θέλουν να υποστηρίζουν ορισμένοι», τονίζοντας, μάλιστα, ότι «τώρα το ζητούμενο δεν είναι ο νόμος και η τάξη, αλλά η προστασία των πολιτών».

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι «πριν από 15 χρόνια, η ομοφοβία, η μετανάστευση, η ενδοοικογενειακή βία, η κακοποίηση των ζώων, η βία των ανηλίκων και πολλά άλλα ήταν εγκλήματα που βρίσκονταν κάτω από τα ραντάρ της αστυνομίας». 

Και στο σημείο αυτό αναρωτιέμαι. Αστυνομικοί δεν εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ; Αστυνομικοί δεν εμπλέκονται στους “ξαφνικούς θανάτους” μεταναστών/προσφύγων; Αστυνομικοί δεν εμπλέκονται στην επίθεση του ζευγαριού που περπατούσε πιασμένο χέρι – χέρι; Αστυνομικοί δεν εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό ατόμων σε διαδηλώσεις (βλ. Νέα Σμύρνη); 

Για ποια αστυνομία μιλά ακριβώς ο κ. Χρυσοχοΐδης; Της Σουηδίας; 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!