Str8 talking #13 – Το φιλί του Ιούδα !

16/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Γενικά…

‘’Η μονογαμία απαιτεί ιδιοφυΐα ‘’, είχε πει ο Warren Beatty . Και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με κανένα άλλο γνωμικό περισσότερο . Βλέπετε ο άνθρωπος αν και από την φύση του είναι πολυγαμικό ον επέλεξε την μονογαμία σαν στάση ζωής , οπότε πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις ένα πλάσμα που τάσσεται υπέρ της λογικής και εναντίον της φύσης πέρα από δυναμικό και έξυπνο ? Με την ίδια βάση , το άτομο που παραδίδεται στα πάθη του και κανιβαλλίζει τις ανθρώπινες σχέσεις θα μπορούσε να περιγραφεί στοχευόμενα ως αδύναμο και μη ορθά σκεπτόμενο .Έτσι; Θα μπορούσα να τελειώσω το θέμα εδώ μιας και όλη η ουσία της απιστίας κρύβεται μέσα σε αυτή την παράγραφο αλλά το θέμα έχει περισσότερα κεφάλαια και από την Βίβλο !

Ακούς καθημερινά πως ακόμα ένα ζευγάρι χώρισε λόγω ύπαρξης τρίτου ατόμου στην σχέση και πλέον το ακούς τόσο συχνά στην τηλεόραση , στο οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον που λες ‘’ Απιστία ; Νέος κανόνας της σχέσης φίλε ‘’ . Μην ψαρώνεις , δεν ισχύει το ότι στις μέρες συμβαίνει συχνότερα αλλά μάλλον δημιουργείται αυτή η εντύπωση εξαιτίας του ότι συζητιέται πιο ανοικτά πλέον κάνοντας το θέμα να αντιμετωπίζεται λιγότερο ως ταμπού από το γενικό σύνολο. Δυστυχώς πάντα γινόταν!

Λένε ότι όταν κάποιος απιστεί, συνήθως το κάνει για επιβεβαίωση της ταυτότητας του, ανδρισμού του. Νιώθει ότι αυτή η σεξουαλική του επιβεβαίωση θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του, θα του ανεβάσει τη λίμπιντο. Άλλοι ωθούνται στην απιστία γιατί φοβούνται την δέσμευση σε μια σχέση. Με το να απιστούν, θεωρούν ότι δεν ανήκουν πουθενά, ότι συνεχίζουν να διατηρούν την αυτονομία τους. Ένας άλλος λόγος, είναι ότι με το να απιστούν αποκτούν εμπειρίες…. ψάχνουν το διαφορετικό, αυτό που νομίζουν ότι δεν μπορεί να τους δώσει ο σύντροφός τους. Θέλουν να νιώσουν επιθυμητοί, να κάνουν πράγματα που ποτέ δεν θα τολμούσαν με τον σύντροφό τους. Να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους βγάλει από την καθημερινή τους ρουτίνα . Θα ήταν χρήσιμο επίσης σε αυτό το σημείο να αναφερθούμε και στο γνωστό θέμα της αυτό-εκτίμησης, καθώς η έλλειψή της συχνά ωθεί κάποια άτομα στην συνεχή σύναψη ερωτικών σχέσεων ως μέσω αυτό-προσδιορισμού αλλά και ως μέσο τόνωσης της αίσθησης της προσωπικής τους αξίας.

 Στατιστικά όμως πρέπει να γνωρίζεις πως οι παράλληλες σχέσεις τις περισσότερες φορές δεν επιβιώνουν όταν γίνουν επίσημες.
Αυτό συχνά σχετίζεται με την τάση που έχουν οι άνθρωποι να μυθοποιούν τα πρόσωπα με τα οποία σχετίζονται, στην προκειμένη περίπτωση, συντρόφους νόμιμους ή παράνομους. Κάποτε, μοιραία, έρχεται η στιγμή που οι περιστάσεις αναγκάζουν να δούμε τους ανθρώπους στην πραγματική τους διάσταση. Κι έτσι ενώ αρχικά επιφορτίζουμε τους συντρόφους με ένα σωρό προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στην πορεία διαπιστώνουμε πως ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός. Κάποιοι σε αυτή την φάση αναζητούν τον «χρυσό» στον τρίτο άνθρωπο. Από την άλλη όταν η κρυφή, παράνομη σχέση γίνει φανερή, χάνει την αίγλη της, την έξαψη της περιπέτειας και μαζί χάνει την λάμψη του και ο άνθρωπος με τον οποίο διεπράχθη η απιστία. Και έτσι φτάνεις στο σημείο για ένα ψέμα να χάσεις κάτι τόσο δύσκολο όπως η αληθινή αγάπη και η συντροφικότητα για κάτι τόσο εύκολο όπως το σεξ .

Πιο ξεκάθαρα….

Οι δικαιολογίες που μπορείς να ακούσεις από εκείνον ποικίλουν . ‘’ Ήμουν μεθυσμένος , είχαμε τόσο καιρό να κάνουμε έρωτα και αυτός με προκαλούσε , μόλις είχαμε τσακωθεί και πάνω στα νεύρα μου παρεκτράπηκα‘’ . Και πάντα ακολουθεί το κλασσικό ‘’ Το έχω μετανιώσει , δεν θέλω να σε χάσω‘’ . Να σας κάνω ελεύθερη μετάφραση ? ‘’ Γ**** , το χάρηκα και τώρα σαν γνήσιος εγωιστής που θέλω και ‘’την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο’’ θέλω να με συγχωρήσεις για να συνεχίσω να έχω την ασφάλεια και όλα τα καλά που μια σχέση μπορεί να σου προσφέρει σε αντίθεση με το one-night stand .Πως πρέπει να αντιδράσεις ? Καταλαβαίνεις πως τόσο καιρό τα είχες με ένα αδύναμο άτομο , χαίρεσαι που έστω και καθυστερημένα κατάλαβες πόσο ακατάλληλος ήταν για εσένα και προχωράς μπροστά έχοντας αποκομίσει μια εμπειρία πολύτιμη για το μέλλον σου. Τι θα κάνεις τελικά ? Ακόμα και αν δεν έφταιγες θα αρχίζεις να νιώθεις ενοχές , οι ανασφάλειες για τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι , για την εξωτερική σου εμφάνιση και για το πόσο ενδιαφέρον τελικά τύπος είσαι θα σε κλείσουν στον εαυτό σου ρωτώντας το σύμπαν τι λάθος έκανες. Μ.r διάβασες τις προηγούμενες παραγράφους ? Είδες να ευθύνεσαι κάπου εσύ ? Η απιστία είναι η εύκολη λύση απόδρασης από τα προβλήματα μιας σχέσης . Το ότι επέλεξε το κέρατο από τον χωρισμό δεν συνέβη επειδή είναι ξεχωριστός ενώ εσύ φλώρος αλλά σαφώς επειδή είχες την ωριμότητα που απουσίαζε από εκείνον ώστε να διαχειριστείς διαφορετικά τις ορμές που και εσύ ενδεχομένως είχες .

Έχω να σας δώσω μια συμβουλή και θέλω να δώσετε βάση ! Σε καταστάσεις που κάποιος νιώθει ότι τον έχουν εξαπατήσει και έχει πληγωθεί, η προτεραιότητα του πρέπει να είναι η επιβίωση της ψυχολογικής του υγείας ανεξαρτήτως τρόπου. Πιθανόν την στιγμή που θα το μάθεις να μην είσαι σε θέση να εναντιωθείς όπως πρέπει , θες να καυγαδίσεις έντονα και να τον στείλεις στα επείγοντα (το καταλαβαίνω ,όλοι μας άλλωστε ) αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να το να τον κάνεις να νιώσει αυτό που ένιωσες και αυτό είναι τσεκαρισμένο !Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο άλλωστε, συμφωνείς; Οπότε στάσου στα πόδια σου και πάρε μια βαθιά ανάσα . Χαλάρωσες ; Αν δεν ξέρει πως γνωρίζεις για το παραπτωματάκι του, μην το αποκαλύψεις ποτέ ! Ρίξε του στάχτη στα μάτια και μην αλλάξεις την συμπεριφορά σου απέναντι του , βρες κάποιον να σε ελκύει και προσκάλεσε τον σπίτι, αφού με κάποιον τρόπο στήσεις μια τυχαία επίσκεψη του πρώην σου ( ναι , ανήκει στους πρώην πλέον ) . Έρχεται ,και φυσικά σας πιάνει σε ερωτικά τετατέτ . Κάνεις τον έκπληκτο και αφού φύγει ο ‘’προσκεκλημένος’’ σου ξεδιπλώνεις το υποκριτικό σου ταλέντο .’’Μωρό μου συγνώμη , νιώθω απαίσια που τους τελευταίους 4 μήνες (ψέμα) κάνω κάτι τέτοιο .Δεν με αναγνωρίζω’’ . Τον κάνεις να νιώθει χαζός που δεν καταλάβαινε τι συμβαίνει τόσο καιρό πίσω από την πλάτη του , έχεις πληγώσει τον εγωισμό του και όταν φύγει παρότι θα σε πάρουν τα ζουμιά, για την δραματική κατάληξη σας , έχεις καταφέρει να μειώσεις την μελλοντική σου κατάθλιψη στο μισό χρονικό διάστημα οπότε …. Συγχαρητήρια !

Κώστας Πάρης

[email protected]

 




Δες και αυτό!