Η Νταϊάνα πήγαινε σε κουήρ γυμναστήριο – Ένιωθε άνετα με γκέι άνδρες

10/05/2021
από
Νταϊάνα, γκέι άνδρες, γυμναστήριο
Η Νταϊάνα πήγαινε σε κουήρ γυμναστήριο - Ένιωθε άνετα με γκέι άνδρες

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πήγαινε σε ένα γυμναστήριο κουήρ ανδρών γιατί «της άρεσαν πολύ οι γκέι τύποι» και ένιωθε «άνετα» γύρω τους, σύμφωνα με τον επιχειρηματία Jeremy Norman.

Στη δεκαετία του 1990, ο Norman δημιούργησε το Soho Gyms, μια αλυσίδα που κάλυπτε κυρίως γκέι άντρες – και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, φυσικά. Ήταν μέλος του Earl’s Court Gym κατά τη στιγμή του θανάτου της.

Jeremy (δεξιά) και Derek (αριστερά) το 1982.

«Δε συζητούσαμε πολύ, αλλά της άρεσαν πολύ οι γκέι τύποι», είπε ο Norman στο PinkNews.

«Ένιωθε πραγματικά άνετα με τους ομοφυλόφιλους άντρες, μπορούσε να συσχετιστεί μαζί τους, και δεν ένιωθε απειλή από εκείνους με κανέναν τρόπο.

«Ήταν απλώς φίλοι, με τους οποίους μπορούσε να περάσει λίγο χρόνο. Κι όταν αγοράσαμε το Earl’s Court Gym, όταν επέκτεινα το Soho Gyms group, ήταν μέλος εκεί.»

Ο Norman πρόσθεσε: «Αυτό ήταν το γυμναστήριο, στο οποίο ήταν μέλος, όταν πέθανε και γυμναζόταν εδώ. Νομίζω ότι κλείναμε το γυμναστήριο για μερικές ώρες για εκείνη τρεις φορές την εβδομάδα.»

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε «τεράστιο» αντίκτυπο στις αντιλήψεις του κοινού για τον ιό του HIV και το AIDS.

Derek και Jeremy το 2019.

Ο Jeremy Norman έκανε την αποκάλυψη σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο PinkNews μαζί με τον σύζυγό του Derek Frost, όπου συζήτησαν τον ακτιβισμό τους γύρω από τον ιό του HIV και το AIDS και το νέο βιβλίο του Frost «Living and Loving in the Age of AIDS».

Όταν το AIDS κατέστρεφε την ΛΟΑΤ+ κοινότητα στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, η πριγκίπισσα Νταϊάνα βοήθησε να καταπολεμηθεί το στίγμα και οι στερεοτυπικές απόψεις διακρίσεων, αγκαλιάζοντας ορατά την κοινότητα και κρατώντας τα χέρια ασθενών με τον ιό του HIV.

Το 1987, η πριγκίπισσα Νταϊάνα άνοιξε την πρώτη μονάδα HIV/AIDS του Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο, γεγονός που είχε καλύψει τα εξώφυλλα των εφημερίδων της εποχής εκείνης, με μία φωτογραφία της, που κρατούσε το χέρι ενός νεαρού οροθετικού άνδρα.

Μιλώντας στο PinkNews, ο Frost είπε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε «τεράστιο» αντίκτυπο στις αντιλήψεις του κοινού για τον ιό του HIV και το AIDS.

https://avmag.gr/128501/23-chronia-apo-ton-thanato-tis-diana-poy-voithise-sti-meiosi-toy-stigmatos-toy-hiv-aids/

«Το έκανε εντελώς εν γνώσει της. Ποιος ξέρει ποια ήταν τα προσωπικά της κίνητρα, αλλά ήταν αναμφίβολα μια πολύ συμπονετική κυρία. Πήρε μια πολύ, πολύ συγκεκριμένη απόφαση απέναντι σε όλο το στίγμα κατά του AIDS για να πει: «Στην πραγματικότητα, ξέρω ότι έχω τεράστια επιρροή και θα πάω να αγκαλιάσω ένα οροθετικό άτομο ή θα αγγίξω το χέρι του».

Πρόσθεσε: «Της άρεσαν τα γκέι άτομα… Νομίζω ότι πραγματικά αισθάνθηκε ότι ήταν εντελώς τραγικό που τόσοι νέοι άνθρωποι πέθαναν, και έκανε κάτι γι’ αυτό».

Ο Norman διαγνώστηκε με τον ιό του HIV το 1991. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό. Ωστόσο, επέζησε για να δει την αντιρετροϊκή φαρμακευτική αγωγή να γίνεται πραγματικότητα το 1997, η οποία επέτρεψε σε άτομα που ζουν με τον ιό του HIV να ζήσουν μία μεγάλη, υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Ο Norman και ο Frost βρήκαν το AIDS Ark, μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται για να εξασφαλίσει ζωτική θεραπεία για άτομα με τον ιό του HIV που ζουν σε μέρη του κόσμου, όπου η φαρμακευτική αγωγή είναι απρόσιτη.

Το εξώφυλλο του Living and Loving in the Age of AIDS

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη συνέντευξη των Norman και Frost στα αγγλικά εδώ.

Το «Living and Loving in the Age of AIDS» ήδη κυκλοφορεί. Όλα τα έσοδα θα δωθούν στην AIDS Ark.

https://avmag.gr/133591/stewart-gia-diana-quot-dyskolo-na-mi-nioseis-prostateytika-gia-ekeini/




Δες και αυτό!