Ηνωμένο Βασίλειο: Το Black Pride ξεκινά την πρώτη του έρευνα

10/05/2021
από
Black Pride, Ηνωμένο Βασίλειο
Ηνωμένο Βασίλειο: Το Black Pride ξεκινά την πρώτη του έρευνα

Το Black Pride του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε την πρώτη του κοινοτική έρευνα για να μάθει περισσότερα σχετικά με τα Μαύρα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ζουν εκεί.

Με τίτλο «Θα ακουστούμε», η έρευνα θα χρησιμοποιηθεί για να διαμορφώσει το πρώτο κοινοτικό σχέδιο δράσης του Black Pride του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα αποφασίσει πού θα πρέπει να επενδυθεί σχετική χρηματοδότηση για την καλύτερη υποστήριξη της κοινότητας.

Η έρευνα ξεκίνησε -εν μέρει- ως απάντηση στην Εθνική Έρευνα για τα ΛΟΑΤ+ άτομα της κυβέρνησης, στην οποία πάνω από το 92% των απαντήσεων που ελήφθησαν προέρχονταν από λευκά άτομα.

Η συνιδρύτρια του Black Pride του Ηνωμένου Βασιλείου, Lady Phyll, χαρακτήρισε την έρευνα «εργασία αγάπης». Πρόσθεσε:

«Οι κοινότητές μας παραμένουν παραμελημένες και υποτιμημένες, αλλά μπορεί να είναι ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις. Συνεπώς, αναλαμβάνουμε δράση για να ρωτήσουμε τι αισθάνονται, τι χρειάζονται, αλλά και για να βρουν την ευτυχία οι κοινότητες που εκπροσωπούμε.»

Η Lady Phyll είπε ότι ήταν «ιδιαίτερα ενθουσιασμένη» για το κοινοτικό σχέδιο δράσης. Εξήγησε: «Θα δεσμευθούμε να παρέχουμε χρηματοδότηση σε οργανισμούς, που κάνουν εξαιρετική δουλειά στην κοινότητα, για να βοηθήσουμε τα ΛΟΑΤΚΙ+ Μαύρα άτομα και τα άτομα με χρώμα δέρματος διαφορετικό του λευκού, ώστε να ζήσουν γεμάτες, χαρούμενες και υγιείς ζωές».

Η έρευνα υποστηρίζεται από την ΛΟΑΤ+ φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall και την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Kantar.

Το Black Pride του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Ευρώπη για ΛΟΑΤ+ άτομα από την Αφρική, την Ασία, την Καραϊβική, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Η οργάνωση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Black Pride του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιστρέψει το 2021 για 16η χρονιά, με θέμα «Αγάπη και οργή» για το Σαββατοκύριακο 2 έως 4 Ιουλίου. Η Lady Phyll είπε ότι το θέμα επιλέχθηκε «για να τιμήσει μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, για τόσα πολλά άτομα στις κοινότητές μας».

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι το Brighton Pride αποφασίστηκε να ακυρωθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εν μέσω φόβων για την ασφάλεια στην τρέχουσα πανδημία.

Το 2020, το Black Pride του Ηνωμένου Βασιλείου έπρεπε να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. Το θέμα του ήταν «Home».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!