Τα γκέι και bi αγόρια είναι out στους γονείς τους όλο και περισσότερο

27/04/2021
από

Ένας μετρήσιμος αριθμός εφήβων γκέι και bi είναι ζουν ανοιχτά στους γονείς τους ως προς τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychology of Sexual Orientation and Gender Diversity, δείχνει ότι το 66% αυτών που συμμετείχαν (ηλικίας 13 έως 18) είναι out στις μητέρες τους, ενώ το 49% είναι out στους πατέρες τους.

Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση από τις παλαιότερες γενιές. Στη δεκαετία του 1990, για παράδειγμα, το 40% των αγοριών ήταν out στις μητέρες και λιγότερο από το 30% ήταν out στους μπαμπάδες, σημείωσε η μελέτη.

Η μελέτη δημοσκόπησε περίπου 1.200 έφηβους, που έλκονται από άτομα του ίδιου φύλου από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020, στο πλαίσιο μιας έρευνας για την πρόληψη από τον ιό του HIV. Τα άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1998 και 2018 ταξινομούνται ως Generation Z.

Ενώ τα ευρήματα ήταν ενθαρρυντικά για την ερευνητική ομάδα, ο επικεφαλής συγγραφέας David A. Moskowitz, Ph.D., σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια που χρειάζεται να ξεπεραστούν.

“Αυτή η μελέτη είναι ενθαρρυντική επειδή δείχνει ότι πολλοί έφηβοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κάτω των 18 ετών, αισθάνονται άνετα με τη σεξουαλικότητά τους”, δήλωσε ο Moskowitz, επίκουρος καθηγητής ιατρικών κοινωνικών επιστημών στο Ινστιτούτο για τη Σεξουαλικότητα και την Υγεία και την Ευημερία των Μειονοτήτων των Φύλων του Northwestern University. «Ταυτόχρονα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς τα δεδομένα δείχνουν, επίσης, ορισμένα από τα ίδια εμπόδια και διακρίσεις που αντιμετώπισαν οι προηγούμενες γενιές. Πρέπει να γίνουν ακόμη προσπάθειες».

Συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών των δημογραφικών στοιχείων, το επίπεδο άνεσης με τους γονείς ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες, όπως η φυλή, η ταυτότητα και η θρησκεία. Οι λευκοί συμμετέχοντες ήταν πιο πιθανό να είναι out από ότι οι Μαύροι έφηβοι συμμετέχοντες. Οι γκέι συμμετέχοντες ήταν πιο πιθανό να είναι out σε σχέση με τους bi συμμετέχοντες, και εκείνοι που ήταν λιγότερο πιστοί σε κάποια θρησκεία ήταν πιο πιθανό να είναι, επίσης, out από εκείνους που ήταν περισσότερο κοντά με τη θρησκεία τους.

“Αυτό μας δίνει μια κατανόηση των παραγόντων που ωθούν τους εφήβους να μοιράζονται αυτού του είδους τις πληροφορίες, με τους ανθρώπους που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτούς”, δήλωσε ο Moskowitz. «Μπορούμε τώρα να συγκρίνουμε αυτές τις πρακτικές με τον τρόπο με τον οποίο άλλες γενιές αντιμετωπίζουν αυτά τα ζητήματα και να σκεφτόμαστε τι σημαίνουν όλα αυτά για τις μελλοντικές γενιές».

Ο Moskowitz σημείωσε ότι η μελέτη θα ανοίξει πόρτες για περισσότερη έρευνα σχετικά με τη σεξουαλικότητα εντός της Generation Z, συμπεριλαμβανομένων των απόψεων σχετικά με την εμφάνιση μεταξύ των νέων γυναικών. “Αυτή η μελέτη παρέχει έναν οδικό χάρτη για μια τέτοια προσπάθεια”, δήλωσε ο Moskowitz. “Εν τω μεταξύ, αυτά τα ευρήματα θα είναι χρήσιμα σε όσα άτομα εργάζονται με εφήβους, που αναγνωρίζονται ως σεξουαλικές μειονότητες.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!