Φόρος τιμής για τον σχεδιαστή Alber Elbaz που πέθανε από κορονοϊό

27/04/2021
από
Alber Elbaz
Alber Elbaz, By UK News Agency

Ο σχεδιαστής μόδας Alber Elbaz, ο οποίος έχει ντύσει από τη Michelle Obama έως την Kim Kardashian, πέθανε από κορονοϊό σε ηλικία 59 ετών.

Ο Elbaz άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι το Σάββατο (24 Απριλίου), αφού είχε προσβληθεί από κορονοϊό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ο συνεταίρος του, Johann Rupert, επιβεβαίωσε το δυσάρεστο νέο, επαινώντας το «ολοκληρωμένο του όραμα στη μόδα» που έκανε τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες και άνετες.

Alber Elbaz
Alber Elbaz

Ο Elbaz ήταν γνωστός για την υπηρεσία του στο τιμόνι της παριζιάνικης μάρκας πολυτελείας Lanvin από το 2001. Μετά από ένα διάλειμμα από τη βιομηχανία, ύστερα από έναν άσχημο χωρισμό του από τη Lanvin το 2015, επέστρεψε για να κυκλοφορήσει το δικό του brand, AZ Factory, τον Ιανουάριο του 2021.

Μεταξύ των πιστών του ακόλουθων ήταν η Meryl Streep, η οποία φορούσε ένα από τα φορέματά του στη βραδιά των Όσκαρ του 2012 για το “Iron Lady”.

Το 2015 είχε δηλώσει στη Vogue: «Τα φορέματα του Alber για τη Lanvin είναι τα μόνα που όταν τα φοράω, νιώθω ο εαυτός μου ή ακόμα και μια καλύτερη εκδοχή μου».

Meryl Streep, Oscar 2012

Ο Elbaz αφήνει τον για πολλά χρόνια συνεταίρο του Alex Koo. Ήταν μαζί από το 1993 και εργάστηκαν μαζί στη Lanvin.

Μέσω των social media πολλά διάσημα πρόσωπα αποτίουν φόρο τιμής στον σχεδιαστή.

Η Julianne Moore έγραψε στο Instagram:

«Τόσο σοκαρισμένη και λυπημένη που έμαθα για τον θάνατο του Alber Elbaz, ενός άντρα που έχει τεράστιο ταλέντο, που το ξεπέρασε μόνο η εξαιρετική του καλοσύνη. Είμαι μόνο μία από τις χιλιάδες που θα μας λείψει και που μας άγγιξε τόσο βαθιά η δουλειά του, αλλά το πιο σημαντικό η ίδια του η ύπαρξη».

Η Kim Kardashian έγραψε:

«Όταν άκουσα την είδηση του θανάτου του σήμερα, η καρδιά μου έσπασε. Ο Alber με έντυσε για το πρώτο μου εξώφυλλο στη Vogue και μου χάρισε το εξώφυλλο για να κρατήσω αυτήν τη μνήμη για πάντα. Τότε, ο Alber και η Lanvin με έντυσαν στο πρώτο μου Met Ball στο οποίο προσκλήθηκα μόνη μου. Οι πρόβες μας ήταν γεμάτες γέλια και αγκαλιές! Τι γλυκιά ψυχή.»

Η Bette Midler χαρακτήρισε το δυσάρεστο νέο:

«Ένας ακόμη θάνατος για να προσθέσει στη συνεχιζόμενη θλίψη».

Εκτός από πολλές άλλες διάσημες προσωπικότητες, διάφορα brands μόδας, και συνάδελφοι σχεδιάστριες/στές εξέφρασαν, επίσης, τον σεβασμό τους στον Elbaz.

Η Vera Wang τον ονόμασε «έναν από τους αυθεντικούς της μόδας».

Ο Jean Paul Gaultier αποτίει φόρο τιμής στον Elbaz, αποκαλώντας το νέο του brand AZ Factory «φτιαγμένο για έναν νέο κόσμο».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!