Βιρτζίνια: Αστυνομικός πυροβόλησε επανειλημμένα Μαύρο γκέι άοπλο άνδρα

27/04/2021
από
Isaiah Brown, Βιρτζίνια, αστυνομική βία
Isaiah Brown

Ο αστυνομικός «νόμιζε ότι το τηλέφωνό του ήταν όπλο» ενώ ο άνδρας απλώς καλούσε το 911 για βοήθεια.

Ο 32χρονος Isaiah Brown οδηγήθηκε στο σπίτι από έναν αναπληρωτή σερίφη της Βιρτζίνια την Τετάρτη (21 Απριλίου), αφού το αυτοκίνητό του χάλασε. Ο ίδιος αξιωματικός επέστρεψε στη διεύθυνση περίπου 45 λεπτά αργότερα μετά από αναφορές για «οικογενειακό περιστατικό» μεταξύ του Brown και του αδελφού του.

Isaiah Brown, Βιρτζίνια, αστυνομική βία
Isaiah Brown

Όταν έφτασε ο Brown, ο οποίος ήταν άοπλος, κρατούσε το τηλέφωνο καλώντας το 911. «Έχει ένα όπλο στο κεφάλι του», ακούγεται να λέει ο αξιωματικός σε πλάνα κάμερας που κυκλοφόρησε την Παρασκευή (23 Απριλίου), προφανώς από λάθος πέρασε το τηλέφωνο για όπλο.

«Πέτα το όπλο τώρα και σταμάτα να περπατάς προς τα μένα», φώναξε. «Σταμάτα να περπατάς προς τα μένα. Σταμάτα. Σταμάτα.”

Σε αυτό το σημείο ξεκινά μια σειρά από πυροβολισμούς στο βίντεο, τη στιγμή που ο Brown εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κάμερα, είχε ήδη δεχτεί πολλές φορές πυροβολισμούς.

Ο αξιωματικός συνέχισε να λέει στον Brown να ρίξει το «όπλο» του κάτω και να σηκώσει τα χέρια του, πριν του παράσχει ιατρική βοήθεια. Εκπρόσωπος της κρατικής αστυνομίας της Βιρτζίνια επιβεβαίωσε στο CNN ότι το θύμα ήταν άοπλο τη στιγμή των πυροβολισμών.

«Ο αξιωματικός έκανε λάθος και πέρασε ένα ασύρματο τηλέφωνο για όπλο», δήλωσε ο δικηγόρος του Brown, David Haynes.

«Δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο Isaiah έκανε τίποτα άλλο από το να συμμορφώνεται με τα παραγγέλματα και σήκωσε τα χέρια του με το τηλέφωνο στο χέρι του σύμφωνα με τις οδηγίες. Ο εν λόγω αξιωματικός έκανε πολλαπλά, βασικά σφάλματα αστυνόμευσης και παραβίασε τα καθιερωμένα πρωτόκολλα. Ο αξιωματικός βρισκόταν σχεδόν 50 μέτρα από τον Isaiah, δεν απειλήθηκε ποτέ και δεν έπρεπε να οπλίσει το όπλο του.»

Ο Isaiah Brown βρίσκεται τώρα σε υποστήριξη με οξυγόνο και αντιμετωπίζει σοβαρούς, αλλά μη απειλητικούς για τη ζωή του τραυματισμούς. Ο αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πολιτική του σερίφη.

Στην ηχογράφηση της κλήσης 911, ο Brown ακούγεται να διαφωνεί με τον αδερφό του για να πάρει τα κλειδιά ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου έξω από το σπίτι. Στο τηλέφωνο ζητάει από τον αδερφό του ένα όπλο, το οποίο ο αδερφός του αρνήθηκε να του δώσει. Στη συνέχεια, ζητά από τον αποστολέα να στείλει κάποιον στο σπίτι λέγοντας: «Πρόκειται να σκοτώσω τον αδερφό μου».

Ωστόσο, ο Haynes είπε ότι ο Brown δήλωσε ότι ήταν άοπλος και «είχε πει σαφώς ότι δεν είχε όπλο» πριν φτάσει ο αξιωματικός.

Η οικογένεια του Brown ζητά την κυκλοφορία του ηχητικού των αστυνομικών με τον αξιωματικό για να εξηγήσει την «αποτυχία της επικοινωνίας μεταξύ του κέντρου και του αξιωματικού που οδήγησε σε αυτό το τραγικό συμβάν».

“Ο Isaiah αγωνίζεται τώρα για τη ζωή του ως αποτέλεσμα αυτών των εντελώς αποφευκτών σφαλμάτων από τον αξιωματικό και του κέντρου”, δήλωσε ο Haynes.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!